Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za hrib

Od: uho odpovědí: 15 změna:
Dobrý den prosim co je to to za hrib je jedly? DEKUJI
Co je to za hrib
Co je to za hrib #2
Co je to za hrib #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

2x

JE JEDLÝ a krásný. Tak už rostou.*ua*

doplněno 09.09.22 16:32:

Můj tip houbareni.cz/... Každopádně ten váš určitě není jedovatý. Ale počkejte na další rádce, nejsem pan Smotlacha.

doplněno 09.09.22 16:33:

tak znovu: houbareni.cz/...

uho
hodnocení

A nazev prosim vite s jistotou?

Název? Jedlá houba, pak je název jedlá jen jednou a třetí název nejedlá!

Důvod? u jednoho druhu znám asi 3 názvy,každý jiný ,krajový.Proto jen tři názvy!

uho
hodnocení

Co nejak vas nechapu... ma za to ze kazdy druh houby ci jine organicke hmoty ma svujj nazev. Latina je taky krajova?
uho
hodnocení

Dekuji, je to hrib skvrnity dle odkazu výše.

nechápete, že někoho to nezajímá jak se jmenuje? Jen to zda je jedlá vícekrát a ne jen jednou?!

Jinak pokud bych to chtěl vědět-otveřu si atlas hub , nebo internetové stránky o houbech popř se obrátím na kamarády Houbaře!

uho
hodnocení

Mam doma atlasy dva mensi a ani ve jednou om neni... Me zajimalo co je to za hrib vase reakce je pro me trochu nepochopitelná. HEZKÝ DEN

Já zase nechápu tak chytré lidi jako jste Vy. dostala jste odpověď a stejně něktzerým rádcům odporujete , tak nevím proč se vůbec ptáte!

hodnocení

0x

Hřib smrkový.

uho
09.09.22 17:14
hodnocení

Nene

liska5
hodnocení

0x

Jestli nemodrá, tak to bude nejspíš hřib dubový. Škoda, že jste očistil důkladně tu nohu. Jedním ze znaků je i typická síťka na noze. I kdyby to byl hřib smrkový, který je bledší, nebo h.hnědý, který je měkčí, všechny jsou jedlé a výtečné.

Rostou. Ve vlaku nastoupila někde u Hanušovic paní s plným košíkem. Já letos našla samé hřiby kováře. Ty ovšem nemají tu chuť.

uho
hodnocení

myko.cz/...
Zde pisi ale ze je vzacny a ne moc dobrý(spise Nejedlý) proto sem se snim asi jeste nesetkal...
Hezky den vsem
liska5

Chtěl jste latinský název. Pokud vím, tak každý hřib je Boletus... A ten hnědý jsem našla, že je Imleria badia. To by taky mohl být ten Váš.

hodnocení

0x

Podle barvy klobouku a hlavně podle sytě žlutých rourek usuzuji na hřib plstnatý. Jedlký a chutný. Jaga.

doplněno 10.09.22 07:02:

Včera jsem také poprvé vyrazila. Chtěla jsem ulovit kotrč. známá předtím našla 3. Kotrč jsem sice nepotkala, ale jinak jsem byla docela spokojená.

Snad už konečně porostou. *palec* Jaga.

Co je to za hrib #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]