Nejste přihlášen/a.
dobrý den, po rodičích mi zůstal způsob platby SIPO a už mi došla trpělivost. Mohl by mi někdo zkušený polopaticky poradit, jak se ho zbavit. Nejlépe podle vlastní nedávné zkušenosti a to např. tak, že mi naznačíte zajděte: na poštu (nebo do banky) a požadujte to a to a na co si dát pozor, na co nezapomenout apod. Já samozřejmě nevím čísla účtu ČT aní Čro, nevím jak tam rozlišují, že ta platba je právě ode mě. Ještě bych chtěla přidat, že ten -Platební doklad SIPO- mi chodí začátkem měsíce (poslední včera). Doufám, že případný rádce mě pochopí a dobře poradí - díky Mariana
Sipo se ruší bez plateb
Můžete samozřejmě zrušit celé SIPO, ale ne okamžitě. Pošta ho totiž zruší jen v případě, že na něm nemáte nastaveny žádné platby. Co to znamená? Že musíte obejít či obeslat veškeré instituce, jimž touto formou posíláte peníze, a požádat, aby inkasní platby zrušily, čímž zmizí i z vašeho SIPO. Poplatky za rozhlas a televizi zrušíte přímo na pobočce pošty.
Teprve pak může Česká pošta na vaše požádání SIPO a tedy i vaše spojovací číslo zrušit. Ideální je zaslat jí předem výpověď vaší smlouvy, a to klidně bez udání důvodů, načež máte rok na zrušení veškerých plateb, aby pošta mohla zrušit SIPO. Pokud to nestihnete, výpovědní doba se automaticky prodlužuje.
Však to je to stejný co okopíroval a vložil jola.Na tom není nic nového.Akorát nedal odkaz odkud to kopíroval.
Rada "neplatit" je dost nebezpečná. Pokud tam naběhnou dluhy, mohou je dodavatelé vymáhat včetně sankčních poplatků. Před časem jsem řešil stejnou situaci, kontaktoval jsem všechny dodavatele, kteří byli na SIPO, zrušil všechny platby a pak na poště s dokladem o úmrtí zrušil poplatky za ČRo a TV a zrušil SIPO. Sice je to trochu práce a starostí, ale je to jistota, že nebudou problémy v budoucnu.
Je to spíš kuriózní rada z odkazu. Stejně se musí jednat s každým příjemcem, takže žádné nebezpečí nehrozí. Maximálně přeplatek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.