Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlásit se na úřad práce?

Od: rickyrick odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

dnes jsem ukončil práci na HPP, kvůli přijetí na VŠ, kam se začnu chodit za 4 týdny.

A chci se zeptat, zda-li se mám přihlásit na úřad práce po tu dobu, než nastoupím na VŠ, aby bylo odváděno pojištění? (jde mi o to, abych nemusel platit pojištění, když jsem bez zdanitelných příjmů)

A až teprve nastoupím na VŠ, tak se odhlásit? Či se nemám přihlašovat na úřad práce?

Jde mi o to, že zatím nemám status studenta, až teprve když nastoupím na VŠ.

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pokud jsi dnes ukončil pracovní poměr, tak to jsi v září pár dnů pracoval a jsi pojištěn na celé září. Když nastoupíš na VŠ v říjnu, jsi pojištěn za říjen. Pokud jsi v září nepracoval (nebudeš mít alespoň částečnou výplatu), tak si musíš zdravotní platit sám nebo se jít zaregistrovat na úřad práce.

petrm
hodnocení

1x

Já bych řekl, že podstatný je zápis na VŠ. Ale pro jistotu bych se zeptal na studijním oddělení.

hodnocení

0x

Nutno se přihlíásit na úřad práce a nebo si těch 14 dnů platit zdravotní pojištění ze svého.

Neplacením zdravotního pojištění řádně a včas vzniká i vysoký dluh na penále, neboť sazba penále činí 0,05 % denně z dlužného pojistného.

id
Vaše odpověď je blábol. Platí odpověď od Rumícka.

Nemusí se hlásit hned druhý den. Myslím, že do 7 dnů, ale pokud pracoval několik dní v měsíci, tak možná má pravku rumicek. jinak já jsem v roce 2005 taky byl několik dní bez pojištění a když jsem se pojištovny ptal jak to vyrovnat, tak mi bylo řečeno, že to nemám řešit. Ale od té doby se pravidle mohla změnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]