Zdravim, nedavno jsem se nahodou dostal az na dalnici v Rakousku, navigace mela nastaveno, abych jel mimo dalnice a placene useky, ovsem bez upozorneni se to nejak preprogramovalo a na dalnici me to vyhodilo, sjet uz neslo a asi 15 minut jsem po te dalnici jel, nez jsem sjel na prvni benzinku a znamku koupil. Potom uz jsem mel znamku celou dobu ale ten prvni okamzik jsem jel bez ni. Myslite ze by prisla pokuta treba z kamer? Nebere to tak, ze kdyz ji pak mam na nejake kamere ze to je v pohode?
Pokud je to jen nálepka, tak bych to neřešil vůbec. A pokud elektronická - většinou se dělá zúčtování třeba k půlnoci daného dne tzn v systému už známka bude platná k tvé RZ nic by přijít nemělo.
asd1
Rakušíci snímaj i nálepku + RZ = přijít to může.
Pokud přijde, tak můžeš zkusit vysvětlit situaci a požádat o prominutí, na kameře maj že jsi dál než na první sjezd nejel resp. známku koupil hned jak to šlo..
NO.. s tím bych úplně nepočítal. Já před lety jel do Vídně a hned u první pumpy / je tam OMV- cca 1,5 km po nájezdu/ jsem kupoval známku ale u auta už na mne čekali financové / v AUT to řeší financové nikoliv policie/ a dostal jsem pokutu i když viděli, že v ruce mám již známku koupenou.
Podle mých zkušeností dělají rakušáci kontroly pouze formou "šťáry" - prostě na nějakém výjezdu to zahradí a auta jednotlivě kontrolují. Anebo to svedou přes nějaké parkoviště a tam dělají kontrolu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.