Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypoglykémie bez cukrovky

Od: tea odpovědí: 6 změna:
Zdravím. Mám už delší problém s nízkým cukrem. Hodně často se mi stává, že se mi rozklepou ruce a začnu být apatická, něco sladkého to poměrně rychle zpraví, ale za chvíli mám znovu problémy. Po jídle jsem se zkoušela měřit a většinou mívám 3,6-4,0mmol a to mi přijde dosti málo na to, kolik sladkého sním. Mám lehčí podváhu. Měla bych se obrátit na lékaře? Předem děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak nízká hladina glukózy po jídle, není v pořádku. Pravděpodobně jíš málo (doufám, že nejsi anorektička).

Hypoglykémie: U zdravého člověka je to hodnota glykémie pod 3,9 mmol/l. Nejde ještě o ohrožení života, ale jde o VAROVÁNÍ!, že by člověk měl doplnit potravu, zejména sacharidy.

Jak se hypoglykémie projevuje:

třes,

nesoustředěnost,

zmatenost,

pocení,

rozostřené vidění,

bušení srdce... (pacient může vypadat i jako opilý).

Rada: Neodkládej návštěvu lékaře.

*pozdrav*

liska5
hodnocení

2x

Nejezte sladké, nepijte slazené nápoje, ale jezte především bílkoviny! Ty jsou na stavbu svalů a obnovu tkání včetně krve. Pestrou stravu, ale s omezením cukru a mouky. Zato často ryby, maso, ořechy, tvaroh, luštěniny, cereálie, zeleninu, ovoce. Cukr se po sladkém hned zvedne a brzy zase klesne a navodí pocit hladu a vy tohle opakujete, což je špatně. A pak to chce pohyb, aby se tělo okysličilo a nastartovalo nový životní styl.

doplněno 05.09.22 20:40:

Zapomněla jsem na oleje - ideální jsou zastudena lisované /třeba na saláty s fazolema, klíčkama ap./

Jinak cukr nás zbavuje minerálů, pak nám chybí na obnovu kostí, zubů... A když je např. málo Mg - hořčíku, tak se klepou ruce, chytaj křeče, buší srdíčko je únava, pocení, nervozita i nespavost...a není to přímo o cukru..

Náš organizmus funguje na spaľovaní cukrov,čiže všetko čo sa zje sa premení na cukor,čo sa nespáli sa premení na tuky a uloží sa v tele. Čiže telo bez cukrov nefunguje. A choroba nízkej hladiny cukru je horšia ako cukrovka.

liska5

Cereálie / vločky, pohanka, jáhly,.../, luštěniny,rýže, brambory, celozrnné pečivo ,ovoce- to jsou zdroje sacharidů!

Varuji před rafinovaným cukrem zejména v průmyslově vyráběných potravinách, jako laciné čokoládky, barevné limonády, přeslazené tyčinky, polevy na oplatkách, trvanlivé zákusky, bonbony...i ten koblih plněný nutelou je naprostá zbytečnost.

matiselis
Souhlasím, cukr je zlo
...
Ale je hrozné jak je návykový. Dám si slabý plátek vánočky a už bych byl schopný sníst celou vánočku a alespoň ještě celou bábovku k tomu

hodnocení

0x

Jestli máte pochybnosti o svém zdraví, tak jedině na lékaře. "Instalatér to nespraví." - (Nic proti instalatérům).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]