Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce na HPP a k tomu brigáda na DPP

Od: tomm43 odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

momentálně jsem v práci na HPP a chtěl bych si vzít brigádu na DPP u rozvozce jídel ve volném času. Výdělek by byl tedy do 10 000 Kč z DPP.

Jak to prosím probíhá? Vím, že to nesmí být nějak ve stejném oboru.

Jde mi o to, jestli to musí zaměstnavatel vědět a poté jestli tedy odvádím i nějaké daně? Někde píší, že ano, a někde, že ne.

Na internetu je toho mraky, jenže moc se v tom nevyznám. Může mi to někdo napsat prostě "jednoduše", co je k tomu potřeba, abych mohl mít HPP a k tomu DPP?

Děkuji moc! :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj Tome, není k tomu potřeba udělat nic speciálního. Je třeba si akorát dát pozor, že máte podepsaný růžový papír k dani u HPP. U DPP se vám bude odečítat daň z příjmu, tak jen abyste z toho nebyl vyplašený. Zaměstnavatel nic vědět nemusí a ve vašem zájmu mu ani nic neříkejte. Čím méně toho o vás zaměstnavatel ví, tím lépe.

tebi
hodnocení

0x
Mám HPP a k tomu několik brigád, růžový papír se podepisuje jen u jednoho zaměstnavatele. Ten ti dává slevu na dani ,ostatní zaměstnavatele jsou povinni odvést daň v plné výši. Vy si příští rok podate akorát daňové přiznání, to je povinnost u lidí, kteří mají víc zaměstnání. Můj zaměstnavatel to ví, že mám brigády, protože když potřebuji vyměnit směnu kvůli brigády, tak nevymýšlím nesmysly.To lidé berou víc, než bych vymýšlela, proč zrovna ten den potřebuji volno. Já ale pracuji celé dny- 11,5 h ,tak u mě to je trošku jiné, mám tím pádem víc volná, tedy mohu častěji na brigádu...
tebi
Je pravda, že dost záleží na kolektivu, kde jsou závistiví, jde to těžko...

Zaměstnavatel podepsaným prohlášením nedává slevu, ale uplatňuje slevy zákonem dané. U ostatních zaměstnavatelů je potřeba odlišit srážku na daň zálohovou a srážkovou.

tebi
Jasně, že zaměstnavatel sráží jen to co je v zákoně. Kdy je uplatňovaná sleva srážková?

Jde o srážkovou daň, nikoli srážkovou slevu. Ta se uplatňuje u dohody o pracovní činnosti při příjmu do 3 500 Kč.

tebi
Srážková daň je kolik?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]