Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
momentálně jsem v práci na HPP a chtěl bych si vzít brigádu na DPP u rozvozce jídel ve volném času. Výdělek by byl tedy do 10 000 Kč z DPP.
Jak to prosím probíhá? Vím, že to nesmí být nějak ve stejném oboru.
Jde mi o to, jestli to musí zaměstnavatel vědět a poté jestli tedy odvádím i nějaké daně? Někde píší, že ano, a někde, že ne.
Na internetu je toho mraky, jenže moc se v tom nevyznám. Může mi to někdo napsat prostě "jednoduše", co je k tomu potřeba, abych mohl mít HPP a k tomu DPP?
Děkuji moc!
Ahoj Tome, není k tomu potřeba udělat nic speciálního. Je třeba si akorát dát pozor, že máte podepsaný růžový papír k dani u HPP. U DPP se vám bude odečítat daň z příjmu, tak jen abyste z toho nebyl vyplašený. Zaměstnavatel nic vědět nemusí a ve vašem zájmu mu ani nic neříkejte. Čím méně toho o vás zaměstnavatel ví, tím lépe.
Zaměstnavatel podepsaným prohlášením nedává slevu, ale uplatňuje slevy zákonem dané. U ostatních zaměstnavatelů je potřeba odlišit srážku na daň zálohovou a srážkovou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.