Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si ublížím, když budu jíst zdravé potraviny v nadměrném množství?

Od: otoman odpovědí: 8 změna:

Představte si prosím, že za den sním 4 K kcal pocházejících ze zdravých potravin typu ořechy, avokádo apod.

Jak se to na mě podepíše? Obezita je jasná... Zajímá mě ale, zda hrozí i nemoci typické pro nezdravé potraviny, jako diabetes, ztučnělá játra...

Děkuji moc za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

U potravin, co uvádíš, si možná podráždíš žlučník. Všeho moc škodí. Dala jsem vnukovi sáček mandlí, když rychle roste, ať si průběžně zobe. Je to zdroj dost minerálů. On to ale snědl najednou a pak mu bylo zle. Stejně tady psal jeden, že se dočetl, že diabetkům prospívá skořice, ovšem v malých dávkách. On si namíchal celý sáček skořice do litru mléka a přiotrávil se. A třeba chia semínka, výborný doplněk, ale jen lžíci denně. Když si dáš těch lžic hodně, tak se pos...eš.

Přesně , jak říkáte *palec*
gagarin

Ale pozor na ty vlašské ořechy, když si dáte trošku víc, budou kdovíjak žluklé, tak vám bude pěkně blbě... Někdo doporučoval ty ořechy namočit ve vodě.

verca99
hodnocení

1x

Podle mě ano. Ale záleží na tvé těleské kompozici. Pro některé sportovce to může být i denní příjem. Myslíš tím zdravé tučné potraviny, nebo zdravé potraviny obecně. Např k tomu bys jedl brambory, mléčné výrobky, ovoce, celozrnné nebo normální pečivo? Pokud ano a avokádo či ořechy by byly část příjmu, tak v tom problém nevidím. Např u para ořechů by ses ale podle mě mohl předávkovat selenem. Záleželo by jestli by to prostě bylo více druhů potravin. Pokud nejsi sportovec a más nižší potřebu denního příjmu, tak bys pravděpodobně začal přibírat. Při velké obezitě by ti diabetes hrozil přestože by ses k ní dopracoval touto cestou. Rizikovost u nemocí by podle mě byla nižší, jelikož bys nebyl v nadbytku s nasycenými mastnými kyselinami nejspíše. Ale příjde mi to hodně nepravděpodobné, že by toto někdo provedl a dokázal každý den ujíst. Možná osoba s poruchou příjmu potravy ano. Nejsem ale odborník. To napiš jako dotaz nějaké nutriční terapeutce.

hodnocení

0x

Ořechy jsou špatně stravitelná potravina a tak funguje jako "brus" na střeva. Větší či menší množství určitě zůstane ve stolici.

pb®
Né brus od slova brousit, ale anglicky brush = kartáč, který vymete ze střeva nestrávené zbytky.

Nikoli. Brus jako brus. Střevo se čistí jinak.

jano123
hodnocení

0x

Všetko s mierou to "zdravšie aj to menej zdravé", ktoré živí reklama.

Tiež nerobiť šarlatánske kombinácie, ktoré generujú ďalšie problémy...

Nežijeme preto, aby sme jedli, jeme preto, aby sme žili...

Raz aj tak umrieme, šťastie že nevieme kedy.*andel*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]