Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct rodičům že chci být vegetarián

Od: anet odpovědí: 35 změna:
Ahoj, celá moje rodina ji maso a s masem żijeme už od malička ale čím jsme starší tak když se kouknu na to maso a chci ho sníst tak mi to mě tělo nedovolí protože si vždy představím že to bylo zvíře a vůbec nevím jak to říct rodičům

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x
Bratranec měl před dvaceti lety taky takové období. Dnes je mu něco přes 40 a má totálně v háji zažívání. Je třeba brát to racionálně - člověk je prostě všežravec. Buď rád, že nejsi z vývojového hlediska pouze masožrout. Maso holt můžeš omezit a nahradit vhodnou stravou z rostlinného světa, ale zavrhnout maso úplně je podle mne proti přírodě.
Jak říct rodičům že chci být vegetarián

smode2
hodnocení

5x
A proč jim to říkat? Prostě to nejezte a hotovo. Nezmůžou nic *pozdrav*
doplněno 03.09.22 13:06: Hlavně si rozmyslete čím to nahradíte. Znám pár jedinců kteří nahrazují cukrovinkami - zmrzlinou, zákusky, sladkým pečivem atd. Zachraňují sice zvířata, ale sebe tímto vedou docela spolehlivě k brzké smrti, před kterou si "užijí" spoustu "krásných" chorob z cukru a sladidel.

ltz
hodnocení

5x
Člověk není kralik, aby nejedl maso. Tak aspoň někdy kousek liboveho masa, to nemuze uškodit.

hodnocení

4x

Dcera taky několik let maso nejedla, ale látky, které jsou v mase a jsou nepostradatelné, musela nahradit -hodně luštěniny, sojové maso, klíčky,tvaroh atd - jsou vegetariánské kuchařky, je potřeba se s tím pořádně seznámit a rozhodnout se, jestli si budeš schopná připravovat plnohodnotná jídla. Já osobně vegetariánství příliš neuznávám, myslím, že člověk je původně masožravec a maso potřebuje. Mám známé- dříve vegetariány, několik jich už od tohoto směru odstoupilo a maso začali jíst. Třeba jen v malé míře. Dcera , když otěhotněla, tak maso začala taky jíst. Měla strach o dítě, aby mu nechyběly látky potřebné ke správnému vývinu. Myslím, že to není jen o vlastním přesvědčení, je to hodně o společnosti, ve které se pohybuješ. Mnoho hereček, taky původně zapřisáhlých vegetariánek, časem od toho ustoupilo. Příprava jídla je složitější i časově, možná levnější, ale abys byla zdravá a cítila se v pohodě, tak dost náročná.

hodnocení

2x

Normálně řeknete rodičům, že nechcete jíst maso, že jste vegetariánka. Předpokládám, že normální rodič tento výstřelek prostě vezmou na vědomí. Ono se s tím nedá ani nic moc jiného dělat - maso nikomu do krku nenacpete, že ... Prostě jen doufat, že Vás to časem přejde a přežijete to bez větší zdravotní újmy.

hodnocení

2x

Kolik je Vám let a nakolik to myslíte vážně že nebudete jíst maso, protože v době vývinu může být nedostatek živočišné potravy také škodlivý? Co třeba vejce, mléko ...

pro něktré rádce -Nepleťte si vegatariána a vegana !

pb®
hodnocení

2x
Asi nejlepší by bylo naučit se vařit vegetariánská jídla a netrvat na tom, aby ti je vařili rodiče. Být vegetariánem neznamená, že budu jíst stejné jídlo jako ostatní, jen si nevezmu maso. Je třeba začít jíst úplně jiné potraviny, aby tělo mělo dost bílkovin. Luštěniny, tofu a další. Pokud maso nechceš jíst vůbec, ani kousek jen občas, je třeba zařadit doplňky stravy s aminokyselinami.

hodnocení

2x

Člověk je všežravec a maso je součástí zdravého stravování. Každý na maso nemá stejnou chuť. Poměr masa k jiným potravinám může být různý. Jestli ale odmítáš ho jíst z důvodu, že to bylo zvíře, nejde o problém stravovací, ale psychický. V každém případě bys měla svůj problém rodičům říct stejně, jako jim řekneš o jiné nemoci. Možná, že bude stačit domluva, možná, že bude potřeba návštěva psychiatra.

michalverner
hodnocení

2x
Opravdu je tak strašně nutné mít při jídle jakési představy o tom co jak vypadalo a co si asi myslelo než se to uvařilo?Dnes je doba kdy je pro někoho problém se i najíst kvůli strašení hlavě.Co např. pečivo?Neděsí vás ten pohled na rohlík kvůli kterému museli násilně posekat pole?Jakou asi cítilo bolest?Nešlo o genocidu?.Co mléko?Jak se taková kráva cítila když jí znásilňovali opakovaně strojem?

hodnocení

1x

Já bych v tom problém neviděl... To je přece každého věc. Syn taky nejí maso a vůbec v tom nevidí to, že by mu zrovna vadilo jíst mrtvoly zvířat... Prostě ho nejí... A to už nějakou desítku let...

hodnocení

1x
Milí rodičové ode dneška nejím maso.
krtek6

a následuje standardní odpověď ... "no tak to máš blbý...tak nedostaneš nic, budeš jíst to co máme"*smich*

break
hodnocení

1x
Prostě ho přestaň jíst. Maso není tak důležitý, jak se to říká.
Připrav se na hloupý narážky, neustálý vysvětlování z tvý strany a přesvědčování od masožravců o tom, že musíš jít maso.
Nauč se vařit vegetariánský jídla a víc neřeš. Nic složitého na tom není.

hodnocení

1x

Já si myslím, že nebude problém mamce o tom říkat, ale problém bude v tom, že po ní budeš chtít, aby nakupovala a skladovala a vařila jídlo pro tebe.*alene* Vlastní zkušenost, kdy mladá také bude jakože vegetarián. Nakoupila někaké zrní a zrníčka a potraviny, jakože mi nebude přidělávat práci, že se obstará sama. Špajz byl jako v úle potravinovými moly a já z toho šedivěla. Už nerostla, takže vývoj byl jakž takž dokončen. Ale jak já byla ráda, když jí to přešlo a ona se vrátila k "normální" stravě.

lololos
hodnocení

0x
Moje mama je vegetarianka, ja to beru jako uplne normalni vec. Proste si najdi cas a rekni jim to (idealne aby treba nebyly zrovna kridylka v troube :)). Nic moc s tim neudelaji, jen se priprav, ze budes muset doplnovat bilkoviny treba lusteninami

hodnocení

0x
Maso není pro člověka důležité, ba právě naopak je to zdroj nemocí, antibiotik a růstových hormonů. Člověk může čerpat bílkoviny a živiny přímo z rostlinné stravy a nepotřebuje je čerpat prostřednictvím prasat nebo jiného dobytka. Neviděl bych problém, říct to rodičům, však na tom nic není.
break
04.09.22 08:18
Souhlas.

Jejda, tak Vy jste už krom elektromobility i předním znalcem na výživu? *smich* Nicméně jsou i opravdoví odborníci na výživu a ti mj. zpracovali třeba toto, je to určeno právě teenagerům. Třeba si z toho něco tazatelka vezme...

viscojis.cz/...

Promon ještě jste zapomněl dodat artróza, ateroskleroza, diabetes, vysoký tlak, cholesterol, obezita, mozková příhoda, infarkt, záněty, únava a další civilizační choroby.
A rakovinu jsem zapomněl napsat.

... tak to jo, pokud bude člověk jít bez masa, tak má přece jistotu, že raka nedostane, že... *smich**smich**smich*

novinky.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Jez aspoň ryby, vajíčka, přírodní sýry, ...Jinak pro vegetariány jsou potravinové doplňky - tablety. Třeba v drogerii DM.

id
hodnocení

0x
Rodičům říkat nic nemusíš, přepošli jim odkaz na toto vlákno. Jako mamka bych trvala na tom, že si předemnou budeš vařit plnohodnotná jídla sama. Není to tak jednoduché, už začni studovat příslušné kuchařky.
break
Není na tom nic složitého. Aspoň se naučí vařit
Je to daleko jednodušší než si kdokoliv myslí.
id
Není to jednodušší pro děcko. Vybrat, nadávkovat vhodné potraviny , nakoupit a z toho si sestavit a uvařit celodenní jídelníček. Jednodušší je sednout si k obědu co uvařila mamka.
break
Jsem vegetarián a nic složitého na tom nevidím.
id
Break - zapomínáte, že odpovídáte nezletilému děcku, což vy předpokládám nejste a že vy si stravu financujete sám.
break
V pubertě jsem omezil velkou část mas. Doma byli samozřejmě proti a částečně to trvá dodnes. Byť je rozdíl v tom, že dávno si vše financují sám. Ale už v mládí jsem při škole si vydělával a část svých výdajů si pokryl sám. Záleží jen na přístupu a diskuzi v rodině.
Rozhodně vegetariánská jídla nevycházejí dráž... A dítě si může vařit samo.
Žádné veliké vaření se nekoná. Fazole uvaří i maminka, zelenina a ovoce se běžně kupuje snad v každé domácnosti, rozmačkat banán s ovesnyma vlockama zvládne kdokoliv, zapečená cuketa se dá taky zvládnout a není to vůbec špatné.
zzzz

@break, včera jsem byl v obchodě.

Maso bývá i za 79 Kč/Kg

prozraď mi, které suroviny a které výrobky třeba pečivo nebo Sýry, Koupím v této ceně?

break
Není maso jako maso a sýr není náhradou.
liska5

Chápala bych vzdát se kuřecího a vepřového. Drůbež z velkochovů je moc impregnovaná léčivy. Ostatní bych pro začátek omezila, jen bych si nechala některé ryby, králíka, kůzle a jestli husu, tak jen domácí.. Pokud červená masa, tak moc důležité je, odkud to je. Kde a na čem to maso vyrostlo.

hodnocení

0x

youtu.be/...

hodnocení

0x

Myslím že to nebude problém,budeš si prostě vařit a připravovat jídlo sama a je to. Pochybuju,že by mamka vařila rodině a ještě zvlášť tobě. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]