Dobry den pracuji na dobu neurčitou 6 let ve firmě u kladna, dne 20.8.2021 se mi stal pracovní uraz kde to ze začátku šetřila policie, následně se to předalo státnímu zastupci a kriminálce jako trestný čin. Nyní mě zajíma jak konkrétně soudní cestou mohu dostat z firmy co možná nejvíce peněz. Samozřejmě s pravníkem se poradím a bude mi sepisovat žalobu. Nyní mi jde o konkrétní věci o které je mohu žalovat jako např nemajetková ujma na zdraví apod. Věci typu,bolestné,náhrada mzdy mi vyplatí jejich pojištovnA. Nic mi nebylo kráceno.
Ty "konkrétní věci" by vám měl vysvětlit právě advokát - obecně do odškodnění spadá bolestné, náhrada ztráty na výdělku po dobu pracovní neschopnosti (ušlý zisk) a po jejím skončení (renta), náklady léčení, cestovné, náklady péče poskytované druhou osobou atd., ztížení společenského uplatnění, trvalé zdravotní následky, věcná škoda.
Jak už psala babička. Ještě bych dodal 12mesicu odstupné, pokud nemůžete vykonávat dále práci nebo vám zaměstnavatel nedá jinou vhodnou práci pro vás. Dále proplacena dovolená v plné výši atd atd. Renta byla dobrá věc za starých podmínek, tam se toho dost změnilo. Jestli tam máte nějaký trestný čin to my nevíme, takže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.