Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vyléčila jste si někdo cukrovku 2 typu dietou? Mate OSOBNÍ zkušenost s tím?
Zastavit se dá určitě. Zlepšit stav u většiny lidí. Chce to číst si o tom dobrou literaturu, aby byla ta změna stravy správná. Mnohé laické diety nás mohou ochudit zase o něco jiného. Každopádně víc zeleniny, ryby, ořechy, luštěniny..
Co určitě pomáhá, je pravidelný pohyb, sport! A pak podpořit a nepřetěžovat játra , kde probíhá metabolismus cukrů. Vyčistit si střevo. Nehlídat si jen cukr a mouku, ale pozor na živočišné tuky, alkohol a sladidla! Tj i na mléčné tuky .
Kromě uvedené skořice ještě muškátová šalvěj a čaj z fazolových lusků / lékárna prodává i ve směsi pro diabetiky./, řeřicha zahradní doma na tácku denně trošku, šťáva z bílého zelí, čaj oolong, chrom a vit B6. Dá se koupit v lékárně víc doplňků typu Diastabil. A též zbavit se stresu. Mně cukr i krevní tlak zvedla povodeň, která nás vypláchla. Pak trvalo roky, než jsem se vrátila k normálu.
Já si nedavno dal cely pytlik (30g) do moderuje s 1L mleka... chápu, ze to je asi moc a narazove.
Ps: spíše jsem chtěl slyšet (zkušenost) něco jako:
"Mě diagnostikovali diabet II. typu, ale začal jsem jist to a to a přestal to ostatní a jsem fit"
Pps: Mě zatím nic nediagnostikovali, no jsem nikde nebyl ještě, ale poslední dobou se cejtim dost slabý... potim se po jídle a po (brambor, maso) kludně usnu... prostě příznak ztučnělé slinivky...
POZOR na kumarin!
Skořice obsahuje fenoly, terpeny, kyselinu skořicovou, třísloviny a sliz. Nejnebezpečnějšími látkami, obsažené v obou druzích skořice, jsou kumariny. Jsou to aromatické sloučeniny, které rostliny chrání proti hmyzu a hlodavcům. Člověk sice kumarin metabolizuje, i tak je pro něj ve větší dávce silně toxický.
Tolerovaný denní příjem kumarinu je přibližně 0,1 mg na kilogram hmotnosti. Překročení limitu může způsobit poškození jater a další zdravotní komplikace. A když, tak cejlonskou skořici, která je dražší a neobsahuje tolik kumarinu.
Prý to jde přes very low carb dietu; sám vykazuji příznaky diabetu a když jím málo sacharidů, tak se to, pochopitelně, zlepší. Takže věřím, že když budeš jíst hodně málo sacharidů dlouhodobě, tak se zvládneš vyléčit. Dále, co jsem slyšel, pomáhají půsty, nebo alespoň nízká frekvence stravování (max 2 jídla denně)
Co na to vravi lekar? Mate potvrdenu diagnozu? Riesit to samoliecbou bez kontroly hladin cukru v krvi = odpadnutie na najmenej vhodnom mieste (schody, pri soferovani ...), casom znicene cievy (slepota, oblicky, diabeticka noha).
Mate nadvahu? Tam treba zacat.
On je fakt dojemnej. Nic mu nediagnostikovali, jen se cítí unavený a usíná po jídle. Z toho usoudil, že mu hrozí diabetes a tak do sebe nalil litr mléka s celým sáčkem skořice Prostě huntuje se nezdravou stravou a špatným životním stylem a asi má tendence od zdi ke zdi...
Spíš játra a žlučník mu protestují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.