Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohl mě zubař vytrollit?

Od: nemusimprazaky odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, je mi 22 let a jelikož jsem se přestěhoval někde, kde konečne je zubař tak jsem šel na kontrolu. Zuby mi zkontrolovala zubařka, a řekla že mám dva kazy. Jeden údajný kaz, kterej už mám ošetřenej byl součást zubu, u kterého se mi malej kousek zubu už odlomil. Ale pozor, jakmile se mi odlomil, tak jsem mohl perfektně skousknout zuby, ten malej kousek co se odlomil (horní dvojka) prostě překázel spodnímu špičáku tak si to ten špičak vybojoval za mě sám po tech letech a prorazil si to presne aby ty zuby sedely do sebe. Takže když jsem dostal plombu, navedl sem zubařku aby mi to obrousila tak, aby mi udělala stejnej tvar co jsem měl protože jak mi to cerstve zaplombovala tak jsem nemohl skousnout celou celist a bylo to uplne nenormalni. Doktorka byla taky nějaká nervózní když mi říkala cenu těch plomb a byla strašně nejistá a nebyla schopna se ni divat do oci kdyz to rikala (lidi ze mě prostě mají respekt od pohledu) Tak mě napadlo jestli mě ta zubařka nechce vytrollit? Je možný že si v dnešní době udělá záminku na kaz, aby si vydělala? Mám jít si opravit druhý kaz kterej bude stat skoro 3x tolik? Proc mi rika ze mam zuby v dobrym stavu a ze mam stesti ze mam hodne silnou sklovinu, kdyz mi pak vrta ve 22 letech 2 kazy? Jak mam ted vedet jestli jsem cune ja, nebo ta zubarka.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zubari maju dost prace aj bez trolenia a casto cakate na osetrenie dlho. Ak lekarovi neverite, vymente ho, nik z nas nevidi, co mate v ustach.

babicka*

Já bych ráda zubaře vyměnila, ale protože jsem dříve narozená a nemůžu dát za zuby třeba 60 000,-, tak mě nikdo nevezme. Kdybych byla mladší, tak bych to řešila, ale to jsem řešení nepotřebovala,ale po 70 letech to zase nejde- a jak říkala nějaká zubní lékařka, tak kompletní oprava chrupu vyjde nejméně na 300 000,-. Tak mi některé zuby chybějí, zubař se tvářil dost nepříjemně, když jsem řekla, že v mém věku a s mým důchodem do zubů nemůžu tolik investovat. Vadí mi to, vždycky jsem na zuby dbala, měla je pěkné, bez zubního kamene a kazů, ale jak roky přibývají, tak se to mění.

hodnocení

4x

Pokud máte pochybnosti o paní zubařce, tak Vám žádná poradna nesdělí, kde je pravda. Musíte jít k jinému doktorovi, kterému budete věřit.

Jestli se domníváte, že si doktorka vymýšlí a bude vrtat zdravý zub, to přeháníte...

doplněno 31.08.22 19:11:

Já mám stále pocit, když někdo přijde jednou, položí hloupý dotaz a již se neobjeví, že je to troll.

Nastastie troli tu koncia velmi rychlo a priliis sa im nedari spustat kontroverzne diskusie.

etana*
hodnocení

4x

Zubaři mají tolik práce, že jí nestíhají, ti si fakt nemusí vymýšlet, aby si vydělali na chleba s máslem. Takže jak správně píšete, čuně jste vy, dva kazy v 22 letech je dost děs, v dnešní době, kdy jsou možnosti čistění nepřeberné. Mohl byste sem pro posouzení postnout fotku vašich zubů, ale radši ne :)

nemusimprazaky
hodnocení

Mam krasne zuby, kdyby mi byly na haku, tak nepisu tento dotaz a nezpochybnuju zubarku. Ale to je jedno, jen jsem chtel vedet, jestli je u zubaru normalka, ze vyvrtaj zdravej zub, jestli zna nekdo nekoho u koho si to dovolili, ale pravepodobne ne.
etana*

Jediný, o kom vím, že mu vyvrtali zdravé zuby byl Babe v Maratonci. To asi nebude váš případ.

hodnocení

2x

buďte rád že máte někoho kdo se Vám na zuby podívá...sehnat někde hned zubaře po nastěhování je opravdu terno...a že by Vám někdo vrtal zdravé zuby aby vydělal... tomu nevěřím...a dost mne tady dostalo to jak si ve svých 22 let věříte že máte respekt u druhých od pohledu a že doktorka se Vás bála...no a pokud zubařce nevěříte tak k ní nejděte a běžte jinde..pokud ale bude kam..nebo nikam a čas ukáže jestli tam ten kaz byl nebo ne...

jaj*
hodnocení

1x
Máte rengen zubů před opravou?

kz
hodnocení

0x

Dají se udělat dvě věci:

(1) počkat, až údajný kaz začne bolet

(2) nechat si dát amalgámovou plombu

honz

1) naposledy jsem byl u zubaře před 22 lety... to mi tam cosi dolepila a už mi všechno vypadalo a nebolí stále nic...

Až to začne bolet tak to bude na extrakci myslim

bn
hodnocení

0x

Jsou různí zubaři. Starý 70 letý, co opraví všechno, i když to nevypadá nejlíp. Nebo mladá zubařka s prázdným diářem, která chce všechno předělat za desítky tisíc, 19 kazů, jen na základě rentgenu a pak si nechá podepsat, že od ní nic nechci, abych si nemohl stěžovat. Takže pro starší, co chtějí kousat a ne honit parádu, je třeba hledat zubaře, co je MUDr a ne MDDr. Když ta mladá zubařka říkala dvacetileté holce, že má dobře vyplněné kanálky a přitom jí to nikdo nedělal...

Mladá zubařka, která už pracuje samostatně, už má něco za sebou a rozhodně nebude mít prázdný diář. A udělat občas rentgen chrupu, to by neškodilo ani u toho starého zubaře, protože pak se v zubech neobjevují postupem času pasti, o kterých neměl ani tušení.

Takže to není ani tak o tom, jestli je zubař starší s titulem MUDr. nebo mladší s MDDr., ale především jde o to, jak zodpovědně a profesionálně přistupuje k tomu, co dělá. A to skutečně nesouvisí s věkem a délkou praxe. A je tomu tak u všech profesí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]