Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je lepší mít u batohu kratší ramenní popruhy, nebo delší?

Od: trexini odpovědí: 7 změna:
Co je více ergonomické, aneb z čeho budou méně bolet ramena?
Díky moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

6x
Podle mě je nejlepší mit popruhy tak akorát. Ano dlouhé,ani krátké...

hodnocení

1x

Mám ráda batůžky. Nevadí mi, jak sedí na zádech, je mi to jedno, ale dostat se do krátkých popruhů, to je problém. Vyhrne mi to rukáv a odře předloktí. Proto si je vždycky prodloužím.

Jestli chodíte s baťůžkem nakupovat do nejbližšího supermarketu, je fakt zbytečné řešit délku popruhů. Ovšem když půjdete na mnohakilometrovou horskou tůru s mnohakilovým batohem na hřbetě, tak už vůbec není jedno, jestli Vám batoh na zádech pevně sedí, nebo jestli plandá na příliš dlouhých popruzích.

No jo, no. Však píšu batůžek. :-D Batoh, to je něco jiného. Když vyšlu mladého na nákup, popotáhne si popruhy, až má batoh na zádech, aby mu seděl.

hodnocení

1x

Ani krátké, ani dlouhé. Popruhy musí být tak akorát, aby batoh seděl pevně a přesně tam, kde sedět má. Aby nebyl moc vysoko, ani nízko a byl vyvážený. Aby nikde netlačil, abyste se pod ním nehrbil, ale aby Vás netáhl do záklonu. Seřídit správně popruhy je trochu věda.

liska5
hodnocení

1x

Přeci v pase máš popruh. A na prsou další. Teda aspoň u větších sportovních batohů. Jestli ty dva zapneš, tak Ti bude jasné, jak utáhnout ty na ramenou. Jen ramenní popruhy batoh nenesou. To by Tě brzo hodně bolely trapézové svaly a záda vůbec. Naopak, zátěž máš nést z velké části na bedrech, bocích..

hodnocení

0x

Popruhy klidne dlouhe, ale hlavne nastavene na spravnou delku. Tedy tak, aby batoh spravne sedel na zadech. Kratke na spravnou delku nenastavis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]