Zdravím jdu si zde pro názor a radu jak by jste postupovali vy na mém místě, 2.3.2022 pracovní úraz předžalobní výzva 25.6. odpověď 15.7. s tím že posílali na pojišťovnu papíry které si vyžádali, dnes jsem volal mzdové účetní která vyřizovala odpověď a bylo mi řečeno "vyčíslení ušlého výdělku jsem už poslala nevím co od nás ještě chtějí" při dalším hovoru na pojišťovnu že jim nic nepřišlo (doteď po opakované urgenci o zaslání podkladů) tak teď netuším jestli ze mě zaměstnavatel dělá blbce nebo jak? Kooperativa by neměla úplně důvod si vymýšlet, zaměstnavatel mi několikrát opakoval že nechce abych je žaloval ale jak si zapomínají že oni mají povinnost každý měsíc zaslat náhradu mzdy do 15 dne v měsíci (výplatní termín) a správně by si oni měli žádat peníze z pojišťovny a poslat mi mé a z pojišťovny si nechat nebo čekat a peníze z pojišťovny mi přeposlat. Proto uvažuji že podáme s právníkem návrh na vydání platebního rozkazu pouze mě zajímá jak by jste se zachovali vy, je to téměř půl roku od pracovního úrazu a nezajímá je to asi
Tak prvotně, bych žádala potvrzení o odeslání podkladů na pojišťovnu, musí být založeno ve složce zaměstnance. Pokud je odeslání v pořádku, pak kecá pojišťovna a je potřeba to řešit u ní. Peníze za úraz vyplácí přímo pojišťovna zaměstnanci, je to samostatný příjem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.