Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce a přídavky na dítě a bydlení

Od: jaja4 odpovědí: 3 změna:
Zdravím, chtěla bych se zeptat jak je to s přídavky na dítě a bydlení u někoho kdo je zatížen exekucí či insolvencí. Bere na to sociálka ohled nebo je zajímá jen čistý příjem. Rozhoduji se zda sebe a syna uživím pokud uteču od manžela a budu samoživitelka.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Občanský soudní řád § 317

(2) Výkonu rozhodnutí nepodléhají peněžité dávky sociální péče, dávky pomoci v hmotné nouzi, náhradní výživné pro nezaopatřené dítě, daňový bonus, z dávek státní sociální podpory příspěvek na bydlení, příplatek k důchodu ke zmírnění některých křivd způsobených komunistickým režimem v oblasti sociální, příplatek k důchodu a zvláštní příspěvek k důchodu podle zákona upravujícího ocenění účastníků národního boje za vznik a osvobození Československa a některých pozůstalých po nich a jednorázově vyplácené dávky státní sociální podpory a pěstounské péče.

Ostatní zde neuvedené dávky mohou podléhat exekuci a je možno z nich provádět exekuční srážky.

Měla byste se nejdřív obrátit na některou z dluhových poraden - jsou i bezplatné a budou vycházet z vaší konkrétní situace.

jaja4
hodnocení

Děkuji, já mám svůj plat ale po stržení pohledávek mi toho moc nezbyde, proto mě zajímalo zda sociálka při žádosti o příspěvek bude vycházet z čistého příjmu nebo z toho co mi chodí na účet.

Vychází se z čísté mzdy/jiných příjmů - to, že jsou prováděny srážky, se nezohledňuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]