Nejste přihlášen/a.
Nemám zkušenost s nákupem fyzického zlata. Pokud ale chcete obchodovat s CFD (contract for difference) na zlato i jiné komodity, což je vhodné spíš na krátkodobé spekulace, můžete zkusit třeba XTB. Sám XTB využívám jako jednoho ze svých dvou brokerů.
Výhodou je, že se dá vydělávat na růstu i poklesu ceny, podle toho, zda otevřete long nebo short pozici. Ale jedná se o vysoce rizikové maržové obchodování využívající pákového efektu na kterém se dá i s malou částkou rychle hodně získat, ale také hodně ztrait.
A při zbrklosti bez potřebných znalostí to pravděpodobně častěji bude ta druhá varianta.
Zkušenej rozhodně nejsem a někdy mě trhy pěkně vypláchnou. Ale držím se v plusu a je to příjjemnej přivýdělek . A ani ti nejlepší tradeři nemají ani zdaleka 100% úspěšnost.
V principu se dá vydělávat s velku i malou úspěšností jednotlivejch obchodů s různejma přístupama k risk/reward.
Při rozhodování koukám na svíčkové grafy v různém časovém měřítku, nejvýznamější současné korelace mezi instrumentana + nejdůležitější ekonomické události a reporty. Ale všechno beru spíš okometricky, než že bych se snažil o nějaké pravděpodobnosti.
Prostě když třeba vidím, že ropa má sestupnej trend, udělala vlnku nahoru, plácá se u nějaké významné rezistence, svíčkové formace ukazujou odraz směrem dolů navíc přišla nějaká událost, která má potenciál snížit cenu a je to třeba ještě podpořené výkyvem dolaru nahoru, tak zkusím short (spekulace na pokles ropy).
Pokud některé faktory ukazujou, že by to mohlo vyjít, ale v něčem to malinko smrdí, třeba to někdy zkusím taky, ale s malou částkou.
A když nějaké trhy vypadají tak, že v danou chvíli fakt netuším, co by mohly udělat, tak to v tu chvíli prostě "nehraju"
Ale postupy mám různé.
Zásadní pravidlo je nehrát o částky, jejihž ztráta by mě nějak výrazně bolela nebo ohrozila můj rozpočet.
Ale krom tohoto hraní také držím různé akcie a ETF, u kterých na nějaké krátkodobé výkyvy nekoukám a hodlám je držet roky a v těch akciích a ETF držím výrazně větší částky, než se kterejma "gambluju".
Ty ETF jsou určitě jednou z rozumných cest. Ale teď bych je asi nenakupoval. Zlato sice kleslo proti maximu, ale pořád je hodně vysoko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.