Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce u PČR-zkušenosti

Od: baronkoo odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat jak je práce u PČR, jakožto člověk co jsem teď vylezl ze SŠ přemýšlím o nástupu výkonu služby, tak by mě zajímalo jestli je tady někdo kdo by mi o té práci mohl něco bližšího sdělit. Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jednou jsem se tam hlásil jako ajťák.

Velice mizernej plat. Státní podnik, takže platy tabulkový dle vzdělání a věku.

Tenkrát na ajťáka cca 10 let ÚSO s maturitou nabídka 12000 čistého.

...

Tenkrát jsem si z nich udělal i srandu. Na pohovor přišli 3 přísedící a já na ně: " Vy byjste za takový plat chodil do práce?" Poldi jen čuměli a já jim řekl: "Tak to mi je Vás líto, naschledanou".

Takže asi tak a pochybuji, že by se něco změnilo, protože nedávno jsem řešil krádež a na služebně tma jak v řiti a prý šetří energie, takže na chodbě nesvítí.

To máš pravdu, ale i u THP je pak nějaké osobní ohodnocení. A není to dle vzdělání a věku, ale vzdělání a praxe. Takže 10 let po škole můžeš taky nastoupit s 0 let pokud jsi dělal něco úplně mimo a neuznají ti ani část. To je realita u státní sféry. Předpokládám, že služební poměr ti nenabídli.
Nicméně tazatel asi neřeší THP pozici, ale nejspíš nějakou kde bude ve služebním poměru a tam jsou tabulky taky trochu jiné.

Já to odmítl k vůli platu.

Taky mě chtěli naverbovat, ale to jsem se jim vysmál, že nebudu se svými znalostmi strážník.

Tenkrát jsem sháněl dlouho práci.

hodnocení

1x

Dej se raději k hasičům. Budeš užitečnější a lidi Tě budou mít rádi.

jm
hodnocení

1x
Policistů jsem měl v okolí dost.. já před 20ti léty nebyl přijat pro vrozenou vadou páteře.
Jedna policistka odešla po 3 dětech, tenkrát se jí mateřská počítala do odpracovaných let. Další dva chlapi odešli vloni po vice než dvou desítkách let. Stále více neplacených přesčasů, dosazování vedení podle politiky... Oba jsou dnes zaměstnanci a velmi spokojení. Stres, nesmyslné povinnosti, riziko, ... A "úcta" většiny lidí... To je důvod, proč k PČR nechodit.

timmy
hodnocení

0x

Hele, zkušenosti nemám, ale radím ti, nespoléhej na to, že se tam 100% dostaneš. Já jsem vyhořel u psychotestů, tak si radši najdi i něco jiného, pokud by ti to nevyšlo, jako mně. (též po SŠ) Musím čekat ještě rok a pak to možná zkusím znovu, ale uvidím. Dělat dvanácky za takovou almužnu nebo být v práci osm hodin a brát daleko více?

Můžeš prostudovat třeba zde: cz.indeed.com/... - nějaké zkušenosti tu máš

baronkoo
hodnocení

No, ono, já jsem trochu idiot, mám hotové fyzické i psycho, čekám na výsledky zdravotních (nepředpokládám že bych to neudělal) a bavil jsem se s bývalým příslušníkem z toho oddělení kam se hlásím, a když mi říkal jak to fungovalo na daném oddělení tak jsem myslel že odpadnu (tuny neplacených přesčasů,šikana od nadřízených a absolutně nesmyslné rozkazy).

Naštěstí SŠ nemám policejní ale odlišného zaměření, tak zjištuji info co kdo a jak měl něco s PČR k dočinění, a jestli odpískat nábor k PČR a jít pracovat rovnou do oboru.

tommy*

Tak ono záleží, co máš za obor. Pokuď máš třeba obchodku, nebo něco v gastronomii, tak bych tam asi šel.

Ale pokud třeba IT, nebo strojírenství, tak bych pokračoval v oboru, jako já... Tady jsou velice pěkné peníze.

Ale jak píši, záleží, jaký máš vystudovaný obor.

----

Jinak ano, samé přesčasy.. Ale hlavně samé papírování a zase papírování.. Nejdeš domu s čistou hlavou, ale pořád myslíš jen na práci a to právě i doma. (info od mého příbuzného, který je u PČR)

baronkoo
hodnocení

Jojo, mám strojírenství, jak vyučení tak i maturitu, asi se vydám tímto směrem no
tommy*

No vidíš, já také strojírenství...*smich*

baronkoo
hodnocení

Hustý tak děkuji za nějaké info a přeji hodně štěstí do života

To přejeme hlavně tobě, aby jsi nemusel být u PČR s pochromanými ideály.;)

kostkozrout
hodnocení

0x
Záleží co chytneš za partu. Já byl na malém obvodu a měl skvělé lidi kolem, takže paráda.
A máš spousta možností kam jít dál ale platově je to takový průměr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma úso s maturitou

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]