Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek pro ženu za promoci, v ceně cca 100.000kč

Od: ola® odpovědí: 23 změna:

Prosím, co by jste dali jako dárek za promoci, pro snachu? v ceně cca 100.000kč

doplněno 29.08.22 09:00:

Myslela jsem spíše něco, co se za nějaký čas zhodnotí..., investice, cenné papíry, státní dluhopisy atd. ale bohužel se v tom nevyznám. Něco třeba na dva roky, aby se to zhodnotilo, nějaký termínovaný vklad atd---

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Kdyz mate tolik penez, nebylo by lepsi zjistit po cem touzi?

hodnocení

7x
Přemýšlím, jestli tu někdo uvažuje nad tím, jak "odměnit" ty, kteří jí tu promoci umožnili. Třeba, nebo i hlavně, ta promovaná...
Třeba rodiče, kteří ji počas celého štúdia tolik let živili, šatili, ubytovali, poskytovali pomoc finanční, psychickou.
Nebo manžela, který se staral o děti, domácnost, finance.
Nezapomenout na děti, kterým se kvůli studiu rodiče nedostávalo tolik lásky a starostlivosti.
evka*

Proč myslíte, že ji nutně musel někdo během studia živit, šatit a ubytovávat? Momentálně studuju VŠ a na vše si vydělávám sama...na pokoj, stravu, MHD, mobil, oblečení. Rodiče s výběrem mého oboru nesouhlasili, takže mě finančně nepodporují. Existují i kombinované formy studia, kdy si na sebe člověk normálně vydělává, jako každý jiný.

ola®
hodnocení

Snacha chodila do práce a po svatbě ještě k tomu začala dálkově studovat, pak si vzali hypotéku a pustili se do kompletní rekonstrukce rodinného domu, stěhování, otěhotněla, mateřská a nyní mají ročního syna. Učila se po večerech, nocích, jak to jen šlo. Její manžel, ji v tom velice podporoval. Má tu VŠ opravdu vydřenou, oproti svobodným holkám, které podporují rodiče a jejich jedinou starostí je učení. Proto, bych jí chtěla nějak, opravdu hezky odměnit.

hodnocení

6x

Já jsem za promoci dostala kufříkový šicí stroj, slouží mi bezvadně 40 let. Nejlepší dárek.

hodnocení

5x

Kdybych měla pořídit dárek za 100 000 Kč, domluvila bych se s tím, koho chci obdarovat. Pro mě je to moc vysoká částka.

runner2
hodnocení

5x

Za tu cenu uz by bylo slusne kolo.

Přesně!
Nejlepší pohled na svět je ze sedla kola..
runner2
Přesně tak :)
krtek6

martincakl: tady si někdo upravil poučku k obrazu svému,že?;) je to...ze sedla koně:-D

amy®
hodnocení

5x

Těžko říct, snachu neznáme, nevíme, jakého je zaměření, co ji baví apod. Asi bych osobně zvolila nějakou drobnost na památku, třeba nějaký pěkný šperk, který si vybere... Zbytek bych dala v hotovosti, ať si snacha koupí co potřebuje...Mohl by být darován i poukaz na pobyt, zájezd...Pokud nechcete dát přímo peníze, můžete darovat i investiční zlato, např."zlatou cihličku" (slitek), dělají i pěkná dárková balení. A samozřejmě velká kytice, to musí být...

Taky mne hned napadla ta zlatá cihlička.

max2

Tak treba prstynek do 30 tosic, zbytek hotovost.

meta
hodnocení

4x
My ji neznáme nevíme co potřebuje, vy to také nevíte = dejte jí drobnost na památku a hotovost a bude sní naloženo nejefektivněji.

jm
hodnocení

4x
Tak jestli ne peníze, co tak nějaké investiční papíry...?
ola®
hodnocení

Ano, ty investiční papíry, by se mi líbily. Něc, jako 100.000 kč, uloženého, jako termínovaný vklad, nebo státní dluhopisy, nebo prostě něco, co se třeba za rok zhodnotí. Jen nevím co...

racio
hodnocení

2x

Je to nutné? Nestačí "luxusní" kytka a zlatá mince s certifikátem a věnováním za desítku?

Určitě se ještě vyskytne dost příležitostí, jak budete moci mladé podpořit. Mám totiž obavu, že v současné době stejně žádný dar neocení.

liska5
hodnocení

1x

Něco malého a k tomu obálku. Ona si s hotovostí poradí. I tu kytaru, lyže, kolo, obraz, hříbě, vířivku, plastiku,... nebo zájezd si musí sama pečlivě vybrat.

tomaso
hodnocení

0x
Zlaté věci mívají ženy rady...
sauto.cz/...
inspa*

Olítanou starou předraženou šunku? No to by radostí skákala... :-D

Rok výroby 2007, ale historie pojištění od 2016 :-D spz.penize.cz/...

hodnocení

0x
Státní dluhopisy na dva roky? Za jedno nebo jedno a půl procenta možná. To už je lepší spořící účet za 5,5 ale na inflaci 20% pořád ztráta. Jen nevím, jak jí to chcete dát, když to bude na vase jméno.
liska5

Já bych to nekomplikovala. Třeba akutně potřebuje dobrý počítač, nebo zařídit si bydlení...a peníze budou někde vázané.

hodnocení

0x

V dnešní době bych nějaké zhodnocení příliš neočekávala. Snad jedině u výtvarných děl zatím málo známých výtvarníků. Ale i ten obraz, případně starožitnost či cenný šperk - opravdu si to někdo za pár let, až budou potřeba hotové peníze, za plnou cenu koupí? Pořiďte snaše něco menšího a o zbytku uvažovaných financí si pohovořte se synem i se snachou. Dávat něco za sto tisíc jako překvapení, je docela hogo fogo úvaha.

Dobrá je odpověď od Hejkala, i když se Vás asi netýká. Já moooc děkovala rodině, že to se mnou vydržela, po promoci jsem dostala pusu, malou kytici a fofrem domů za maličkým synem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]