Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrovolná podpora

Od: vasekk odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Poskytuji na internetu obsah, který je pro všechny zdarma. Pokud bych na webu uvedl svůj běžný účet a dal lidem možnost mě DOBROVOLNĚ finančně podpořit považuje se již i tohle jako podnikání a je třeba živnost? Podotýkám, že obsah bude ZDARMA i když mi lidé nic nepřispějí, takže je to zcela dobrovolné. Díky za objasnění :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud to nazveš darem tak na to jsou také pravidla:

kurzy.cz/...

vasekk
hodnocení

Pokud to chápu správně tak všechny dary, které nepřesáhnou 15 000 jsou od daně osvobozeny a není je třeba ani uvádět do DP?

etana*

Stefrane, tohle je tak na hraně, že bys zřejmě berňák o své pravdě nepřesvědčil. Ono kdyby to bylo tak snadné, tak ti i instalatér při výměně bojleru naúčtuje jen materiál a práci mu zaplatíš "darem", k tomu sepíšete papírek, že jsi to zaplatil dobrovolně a on to po tobě nechtěl...

ahoj*
hodnocení

0x

A s čím chceš poradit?

vasekk
hodnocení

Na otázka zněla zda se již toto považuje za podnikaní a je třeba mít živnost? Musím ty dobrovolné příspěvky danit?

vasekk
hodnocení

Případně musí v poznámce o platbě uvést např "dobrovolný dar"?

355

A mne by také zajímalo zda by na to musel mít i samostatný podnikatelský účet v bance.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]