Nejste přihlášen/a.
Ahoj chlapi, můžete doporučit dobrou andrologii v jihomoravském kraji? Jde mi hlavně o to, aby to byla skutečně odborná andrologie, kde se zabývají i vyšetřením průtoku krve penisem. Je to sice citlivé téma, ale jistě to, jako chlapi pochopíte: mám problémy s erekcí. Byl jsem u obvoďáka, ten mi napsal žádanku na urologii. Proběhly odběry kvůli hladinám hormonů, vše v normě. Prostata OK. A zdejší urolog pak jen konstatoval, že je vše v pořádku, že nemá co vyšetřovat a předepsal mi Viagru, která stejně moc nepomáhá. Proto se to snažím vyřešit sám, snad to chápete. Právě se mi v tříslech občas dělají takové bouličky, jak se tam městná krev, něco jako křečové žíly a proto mám podezření na nějaký problém s průtokem krve do a z penisu. Na netu samozřejmě nějaké kontakty na andrologie jsou, ale chtěl bych doporučit nějakou prověřenou. Na tento problém se specializují v Praze, ale jsem z Hodonína, což je dost daleko. Děkuji za pochopení a Vaše doporučení.
Dobrý den, proč Vás praktik neposlal na vyšetření SONO, které udělá snad každá nemocnice? To zobrazuje průtok krve v cévách a když to jde ukázat všude na těle, tak to nejde na penisu a v tříslech? Zdravím!
Jasně, ale po vyšetření SONO byste věděl hned, jak na tom jste. Nepočítejte s tím, že Vám někde vyčistí cévy v penisu a budete zase jako mladík. A jestli jste kuřák, tak to lepší už nebude určitě.
Jde o to, že na andrologii to zkoumají vyloženě cíleně při poruchách erekce: nejdříve zkoumají průtok krve penisem, který je v klidu. Následně Vám do penisu píchnou nějakou látku, která způsobí erekci a provádí další měření průtoku krve. Takovéto vyšetření Vám nejspíše na běžném SONO neudělají.
Jenže ony se ty problémy s erekcí dostavily dá se říci ze dne na den, takže bych tam opravdu viděl nějaký "fyzický" problém. Asi před rokem jsem si penis při práci ve stísněných prostorách nešikovně přimáčkl. Hned druhý den jsem si všiml, že mám penis při erekci úplně zakřivený a v místě zakřivení jsem si nahmatal uvnitř penisu bouličku, asi velikosti hrachu. Samozřejmě jsem se chtěl hned objednat na urologii, ale nedařilo se mi tam dovolat, ani nikdo nereagoval na e-mail. Během asi 3 týdnů boulička sama zmizela a penis se srovnal. Takže, když jsem se konečně dostavil na urologii, byly tyto příznaky pryč. Urolog konstatoval, že se takto v penisu nic poranit nemohlo, že prý je penis pružný a musí to vydržet. A pak právě pronesl, že když už tam nic nemám, že nemá co vyšetřovat. Laboratorní vyšetření prý dopadlo dobře, předepsal Viagru a nazdar. Docela mě jeho přístup zklamal a proto se to snažím raději řešit sám.
Uzliny to určitě nejsou, opravdu se jedná o křečové žíly v tříslech. Nejdříve jsem si myslel, že bych mohl mít varikokélu, ale nemám žádné její běžné příznaky.
Jestli máte i v tříslech křečové žíly, tak se dá očekávat, že bude problém prokrvení pánevního dna. Pak se objednejte na cévním.
Jestli jste přesvědčen, že jde o cévní zležitost, tak udělejte vše pro zlepšení cév. Vynechte smažená jídla, živočišné tuky, omezte cukr a bílou mouku, uzeniny a vše tučné mléčné. Jezte ořechy, česnek, pohanku, cereálie, luštěniny a hodně zeleniny, aby se nezanášely a zpevńovaly cévy.
A pohyb! Sport, chůze, plavání...A dostatek tekutin.
Pak bych doporučila Korolen, ale pro začátek v dětském dávkování. třeba jen 3 kapky ráno, 3 večer. U chronických záležitostí se berou nízké dávky. To aby to s vámi nezamávalo / např. poruchy tlaku, tepu/. v důsledku odléčovací reakce.
Pak teprve v dalších měsících postupně King-Kong nebo Gynex.
Věk jste neudal, event. nadváhu a ani léky, co berete. To se těžko radí.
pro Liska5
Docela zní logicky Vaše úvaha ohledně problémů s prokrvením pánevního dna. Možná je problém, už nad penisem, nikoliv přímo s ním. Proto jsem poslal dotaz na cévní ambulanci a event. se s nimi domluvím na vyšetření. Kdysi jsem byl právě s pravou nohou na operaci křečových žil, takže je možné, že zkrátka s tou pravou stranou mám nějaké problémy. Děkuji za nasměrování.
pindour - co myslíte, že udělají na cévním. Půjdete na SONO, jak jsem Vám psal hned na začátku tohoto tématu. Asi jste to chtěl číst (být směrován) vícekrát .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.