Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakaz styku s prarodiči

Od: neseranavalto odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, ačkoliv mi to bylo vždy proti srsti, bohužel už nevím co se synovou babičkou a jejím manželem (jeho babička je má matka).. trvá to od doby co se syn narodil..nemají o něj zájem a kdykoliv se zmíním o tom proč nenapíší, aspoň jak se má udělají nejhoršího ze mě.. Bohužel má matka (syna babička) prodávala se svým manželem drogy..ja a matky manžel se doslova nenávidíme spini mé jméno kdekoliv může.. s matkou ani jejím manželem se nebavime nezdravime pouze má žena se s nimi "baví" chodí za nimi třeba na kafe (priklad) aby viděli malého, když ji řeknu aby tam nechodila at se k nim nevtira jsem za špatného. Ale dnes přetekl pohár trpělivosti..chtěl jsem se s matkou sejít a promluvit si o jejím vnukovi/mém synovi..její odpověď byla že se nemáme o čem bavit na což jsem ji odvětil že v tom případě ji slušně žádám, aby zapomněla jak na mě tak na svého vnuka. Bohužel to se jí asi nelíbilo a začala být až zlá že ji nemůžu zakázat vídat vnuka( žena o všem ví a stojí při mě, chci podotknout že všechny návštěvy kdy viděla svého vnuka, byli tehdy když jsme přijeli my, oni nevolaji nestaraji se) mě vazby s matkou jsou velice špatné upřímně je to hnusné, ale respektuji ji pouze za to že mi dali s mým otcem život. No a jednoduše nechci aby se nedejbože chovala k němu stejně jako ke mě. Jde tomu zabránit pouze tím že to dáme k soudu? Popř jaká je šance že bychom vyhráli? Nebo existuje něco že bych se ji vzdal jako matky? Aby neměla žádné právo prarodiče? Pro svého syna chci to nejlepší, bohužel vím že u nich se dočká pouze lži intrik nabadani.. má Matka má zvládlou psychologii. Předem děkuji za jakoukoliv radu.. protože já jinak budu sedět za dvojtou vraždu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

7x
Tak proc k nim lezete, kdyz jsou tak hrozni? "Zena stoji pri me" - kdyz je to tak, at tam nechodi. Vy si zablokujte jejich cisla, ona at udela to same. Jestli sami nebudou mit velkou snahu se k vam nacpat a dite videt, je problem vyresen.

etana*
hodnocení

4x

Tohle vám asi těžko poradí někdo, kdo ještě neseděl. Nevím, ale určitě bych si připravila nutné hygienické potřeby a dostatek spodního prádla. Ale možná že se to vše fasuje. Určitě nezapomeňte brýle. Také si vezmte papír a tužku, protože až budete kolegům muklům vyprávět vaši storku, tak jim ty vztahy (synova babička je moje matka a vnuk je můj syn) nakreslit. A neříkejte jim, že je dealerka, nutili by vás, abyste jim něco sehnal.

Kromě té věty,kterou jste vypíchla je to napsáno celkem hezky..Dokonce bych pána pochválil..Moc se to tu nevidí, že by někdo své storky popsal tak,aby to šlo číst.Za gramatiku a slovosled bych mu dal za jedna ;)
Tak to čtu znova a jen ten slovosled je dobrý..trochu čárek tam chybí, velká a malá písmena atd..Ale jinak jsem četl horší zamotaniny od jinačích "spisovatelů" *smich*

hodnocení

3x

Píšete asi ve velkém rozčilení, proto je dotaz málo srozumitelný. V první části textu byste byl rád, aby babička alespoň napsala. Pak píšete, že jakýsi kontakt udržuje vaše žena a s ní vnuk babičku navštěvuje. Babička sama nic. Co chcete dát k soudu? Aby se babička k vnukovi nechovala špatně? Ať manželka ty kontakty přeruší a je to, ne?

ltz
hodnocení

2x
Proč by jste se měl soudit. Vy nejste povinen půjčovat své dítě rodičům, pro nedobre vztahy, ani oni nejsou povinni vám vaše dítě hlídat. Žijte si svůj život se svou nynější rodinou a vaše matka zase svůj život, stejně píšete že nema o vnouce zájem.

hodnocení

1x

@neseranavalto - od doby co se syn narodil..nemají o něj zájem
Mohl byste mi prosím srozumitelně vysvětlit, proč se jim vnucujete?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pominu zajímavou přezdívku, kterou jste si zde zvolil. Oč přesně Vám jde? Prarodiče o vnuka nejeví zájem, tak proč jim chcete soudně zakázat styk ním, když je už nyní nezajímá? Kdo vyhraje jakýkoliv soud Vám dnes neřekne s jistotou ani advokát. kterého si na to zaplatíte. Ano, můžete to u soudu "narazit" třeba na ty drogy a potom by hrozil asi zákaz styku pro prarodiče pro ohrožování (mravní) výchovy vnuka či obava, aby mu drogu nenabízeli, ale jste schopen to Vy nebo Váš advokát dokázat? Vztahy v rodině jsou už nyní nabourané a případným soudem je určitě nevylepšíte. Navštivte pro radu advokáta a zřejmě počítejte s odporem prarodičů. JInak si myslím, že rodičů (matky) se ani dospělé "ditě" soudně zbavit nemůže. Zdravím!

hodnocení

0x

Tvrdě ukončit všechny vztahy s nimi. Jiná reálná možnost není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]