Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít za světlem na konci tunelu?

Od: marionetka odpovědí: 15 změna:
Když má někdo klinickou smrt a vidí světlo na konci tunelu, má jít za ním, nebo naopak ne? To mě není pořád jasné.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

To poznáte podle horizontální čáry na boční stěně tunelu. Je jedno, jestli ke světlu anebo od něj, je třeba jít směrem, kterým čára klesá k zemi, tam je úkryt. Pokud to stihnete, nebude smrt, ani klinická a v depu nebudou muset pracně čistit čumák a kola lokomotivy...*smich*

hodnocení

4x

To nie ziadne svetlo na konci tunela, je to obycajny efekt nedokrvenia mozgu a oci, ked ako prve odchadza periferne videnie, co vytvara dojem tunela so svetlom uprostred. Podobny jav zaziju piloti na centrifuge, pri treningu velkych pretazeni. Tesne pred omdletim opisuju tunelove videnie.

Nevěřím tomuto tvrzení. To je jen určité tvrzení určitých skeptiků, kteří nevěří v posmrtný život, ani v to že člověk má duši. Já naopak věřím v posmrtný život, i v to že má člověk duši a podle mě se jedná o mimotělní zážitek.

smode2
hodnocení

1x
Záleží na tom zda už zde v matrixu chcete nechat tělo ptákům a jít dál do světla, a nebo se ještě vrátit :) ovšem zkušenosti adeptů Dr. Moodyho ukazují i jakési výjimky: např. občas se rozhodnout nelze a jste vmrštěn(a) z5 do těla. Občas se tedy rozhodnout lze, ale v tomto případě máme nepřímé důkazy v tomto směru o5 pouze od těch, co se rozhodli vrátit :)

hodnocení

1x

..no pokud jsem četl a byla to pravda...tak ten dotyčný mazal za tím světlem a volba že by šel jinam nebyla...tak si moc nepředstavujte že budete mít na výběr...pěkný den

sony*
Jít či nejít? Pokud přišel váš čas,půjdete.
Někdy se stane,že se situace zvrátí a vesmír váš pošle zpět. Možná není dokončený nějaký úkol, mozna máte šanci někoho zachránit.
Nerozhodujete vy, i když to tak cítíte.

hodnocení

1x

Výplod mozku se ovlivnit nedá. Mozek promítá jen určitý děj. Nelze v něm něco měnit.

Já se třeba bojím pavouků a rozhodně ve snu by mě nenapadlo jim jít naproti a zkamarádit se s něma. Mozek ví, že mám fobii, tak automaticky podle toho takto jedná i ve snu a vyhnu se. A není to tím, že bych ve snu žil a dělal si co cchi. To jen mozek promítá sen jako film a jedná na základě sama sebe a svých obvyklích reakcích, které dělá i mimo snění.

hodnocení

0x

Za tím světlem jde každý, automaticky ho to přitahuje. Někdo se i těší, další ještě chtějí zůstat. Pokud člověka oživí, tak někdo je rád, že nezemřel, dalšímu se to nelíbí. Ještě bych doplnila, že jsou i názory, že žádné opouštění duše neexistuje a všechny tyto vjemy jsou jen produktem mozku, který není v pořádku.

max1
A co by to mělo být jiného, než projekce mozku? Pročpak asi tam věřící vidí boha, myslím Alláha, a TD?
Je 21. století a ne 18. století.
Informace jsou na dosah, studie existují,Kdo chce, informace si vyhledá

Je jedno jaké je století. Lidi buď věří v boha a v to že má člověk duši a že existuje posmrtný život a nebo v to prostě nevěří. Věda a víra jsou dvě odlišné věci.

hodnocení

0x
Dle mě pokud deš za světlem na konci tunelu tak to znamena že tvúj pozemský život je ve finále
Takže já bych nešel *smich*

riva
hodnocení

0x

Já když vidím světlo na konci tunelu, tak si hlavně všimnu, jestli se přibližuje. Pokud ano, tak to je vlak a to se otočím a peláším zpět.

hodnocení

0x

Podle toho, jak moc máte ráda život. Je to vaše rozhodnutí.

hodnocení

0x
Hledej informace v učení Buddhismu. Probuzený to vysvětluje. Světlo, světla více barev, se zobrazují v tzv Bardu. Vědomí k jedné z barev bude tíhnout. Bude to rychlostí myšlenky, bez prodlev. Žádný čas na rozmyšlenou není. Proto se například Dalajláma, připravuje každý den na smrt. Pouze trénovaná Mysl, rozpozná kam jít. Bílé světlo je démonické a tedy vede k utrpení. Tedy vstoupit do něj se nedoporučuje. Ovšem bez praktikování, nebude žádná možnost se tzv rozhodovat. Což by dalo také na samostatnou kapitolu. Existují mnohé knihy. Např Tibetská kniha o životě a smrti. Pak přímo pro praxi je Tibetská kniha mrtvých. Přeji hezké studium.

hodnocení

0x
Už to je tady krásně napsané.
Jestli jít dál za světlem nebo jít zpět, nerozhoduje Vaše vědomí, Vaše vědomé přání. Měla jste nějaký životní plán a ten se Vám připomene určením směru, kam půjdete. Dozvíte se, jestli patříte ještě ke svému tělu. Světlo Vás pak nepřijme, nepustí dál. A Vy chcete poslechnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]