Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám práci, nevím jak to udělám

Od: nezamestnana odpovědí: 9 změna:

Zdravím, konečně se mi někdo ozval na můj životopis, v úterý bych měla mít pohovor ale je tu problém. Nemám na bus a naši mají do výplaty ani ne tisícovku. Bus mi stojí tam i zpět 72 KČ, k tomu ještě musím koupit lístky Po 12,- na MHD, jelikož už nemám studentskou slevu a Plzenskou kartu mám vybitou, nabít jí mi bez té slevy vyjde dost draho - několi stovek, tak to raději řeším takto, když tam jezdím jednou za čas na pohovor. Mamka říkala, že by mi možná na ten bus dala ale jen na to, z čeho koupím lístky netuším, navíc mám jet ještě k terapeutce, což jsou dva lístky tam i zpět (k příteli), on chce ještě do zoo a do čajovny, další dva lístky, nehledě na to, že nevím kde bych vzala na vstup. U přítele mám už dluh jako prase a půjčovat si další prachy je blbý. S terapeutkou už jsem nemluvila dobrý měsíc a pak má dovolenou, takže konzultaci potřebuju. Je mi blbé to příteli říkat (on peníze má), jeho rodiče také nejsou chudí. On ví jak na tom finančně jsem. Navíc ještě musíme koupit společně dárek pro jeho kámoše. Snad už brzo něco najdu, fakt nevím jak to v úterý udělám.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

malvinka*
hodnocení

0x

Asi by bylo nejjednodušší vyrazit časně zrána a cestu po městě absolvovat pěšmo / zjistit si předem trasu/ od mamky si půjčit a pokud pohovor vyjde vrátit.

doplněno 08.08.10 17:48:

Já Plzeň znám velmi dobře. Ale jiná věc mne momentálně nenapadla. Nebo terapeutce se omluvit, že se dostavíte později, A´t zatím vezme jiného zájemce.

nezamestnana
hodnocení

Jedu hendka ráno, cesta po městě je dost dlouhá, je to přez celou Plzen a těško bych stihla terapeutku a pohovor co mám hodinu po ní, když je to na druhém konci Plzně.

dzulieta*

Dobrý den, kolik Vám je slečno? Mně je 24let, už od svých 21let bydlím sama s přítelem. Byla jsem zrovna měsíc bez práce a na nemocenské, když jsem se stěhovala od rodičů, aby jsem mohla s přítelem začít bydlet. Pak jsem nastoupila do práce a začala pracovat, začátky byly hodně těžké, ale nějak se to zvládlo a rodiče mi pomohli , ale já jim to vrátila časem, jak jsem začala vydělávat. V práci jsem se tak snažila, že už jsem tam v prosinci tohoto roku 3rokem a to jsem tam začínala jako operátor ve výrobě a teď pracuji jako technik v laboratoři a sleduji kvalitu výroby v automobilovém průmyslu. Dokonce teď s přítelem bydlíme v jiném městě a větším bytě. Místo miminka jsme si pořídili psí slečnu a máme 2 morčátka. Chodíme oba do práce a díky tomu, že žijeme sami a máme zvířátka, tak taky šetříme a máme nějaké ty finance, kdyby se náhodou něco stalo, protože člověk nikdy neví. Měla by jste se nad sebou trošku zamyslet a začít hospodařit s penězma a pak se nebudete divit a hlavně ptát, kde vzít na autobus. My jsme dokonce letos s přítelem letěli na dovolenou na Rhodos a to díky tomu, že jsme si šetřili z výplaty. A to platíme nájem, každý stavební spoření, penzijní, pojištění a to i na pejska, potom do domácnosti, aby jsme měli co jíst a zbytek se posílá na červené konto, které jsme si založili, aby jsme si mohli šetřit. Jak jsem začala bydlet sama, tak jsem si uvědomila, že nemusím mít vše, ale na to člověk musí přijít sám. Hodně zdaru tedy přeji.

A co si myslíš že ti tady na poradně poradíme? :) Vím, že si se chtěla jenom někomu svěřit. Ve více lidech se to trápení snáší líp no...to znám :)

abdul*
hodnocení

0x

...no tak alespoň rada pro příště. Chce to hospodařit s přebytkem.Prostě, ať je příjem jakýkoliv, vždy musí něco zůstat na horší časy. Potom se nestává, že člověku chybí 12,- Kč na autobus.

malvinka*

Nejvhodnější odpověď podá terapeutka.

pt®

Nechtěla jsem nejdříve nic psát, protože být bez práce a bez peněz není legrace. Ale nezlobte se Vás bych nechtěla za nevěstu ani za nic. Píšete, že přítel má peníze a jeho rodiče nejsou chudí, proč asi? Zřejmě jsou zvyklí pořád pracovat, neutrácet a šetřit, proto něco vybudovali. Ale vy šetřit neumíte, chodíte si k mamince a spoléháte na přítele. Holt musíte omezit zábavu, čajovnu, ZOO, dárky pro cizí a hlavně se naučit hospodařit. PT /stařenka/

rosenberg

Ani nevíte PT /stařenko/ jak s vámi souhlasím. Jenže tento přístup je daný výchovou v rodině. Ona je jen přesnou kopií svých rodičů. Předpokládám, že mají plazmu, videokameru, DVD, aspoň 2 PC s připojením k internetu každý mobil s paušálem, ženské každých 14 dní obnovené gelové nehty, ledničku narvanou pivem a na stale karton cigaret, ale týden před výplatou nemají stovku. Raději skončím, nechci být neslušný.

pt®

rosenberg, na 100% *palec*a nejde Vám dát bodík, tak alespoň takto souhlas. PT /stařenka/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]