Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyně pořád mele o práci

Od: kokoq odpovědí: 27 změna:

Nemam s ní žádnej jinej problém , ale evidentně jí to v práci deprymuluje a tak o tom pořád mele. Rok každej den, celej den slyším o její práci. A už jsem z toho značně otrávenej, když jí to řeknu , tak se urazí a naštve. Nepracuju tam , ale znam každej pracovní postup , jak to tam vypadá, kolegy . Nadřízené , výrobky , problémy. A už to fakt nedávám. Když změnim téma na něco jiného ,tak to vždy nějak otočí zpět. Jé ty schody vypadaj jako u nás v práci a už zase mele. V hospodě, u vody , v lese pořád a všude! Když jí nabídnu řešení tak hmmm a jede dál...
Jestli máte doma to samé, jak to řešíte vy?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ano, mám "doma" něco podobného. I když jsem na tom relativně lépe, protože spolu nebydlíme, takže si mezi schůzkami můžu odpočinout. V posledních pár letech střídají soustavné ztížnosti na práci nekonečné informace o vnoučatech (jejích - o mých se nebavíme). Co proti tomu dělám? Nic. Za 20 let jsem se to naučil nevnímat. Občas se ale stane trapas, když v záplavě zbytečných informací přeslechnu něco podstatného *hi*.

kokoq
hodnocení

J to je mužská superschopnost, dělat že vnímám a jen něco neurčitého pochlebovat. Ona to poznala a dává kontrolní otázke... :D

petrovic

Jo, mam doma 15 let to same. Odpoledne to resim travenim casu v dilne. Na rozdil od magdona teda spolu bydlime. Jinak vse funguje perfektne. Kdyz spusti vecer v gauci u televize generator pracovnich pribehu, automaticky zapinam adblock, nebo tomu rikej treba firewall. A kdyz da kontrolni otazku, odpovim defaultnim nastavenim jo, je to trouba, tvuj postup je ten spravny. *smich*

hodnocení

7x

@kokoq - Když jí nabídnu řešení tak hmmm a jede dál...
To vážně nevíte, že nestojí o řešení, ale o to povídání? Jestli neklade kontrolní otázky, pak její řeči berte jako bílý šum, občas vydejte ne/souhlasné zamručení a řešte si v duchu svoje - jen bacha, abyste neusnul *smich* Když se občas přemůžete a zeptáte se tak, aby mohla "mlít" dál, budete ten, co se s ním "holky, tak hezky povídá" ;)

hodnocení

7x

No tak pánové, já mám doma takového chlapa. Skoro 40 let poslouchám o jeho nadřízených, podřízených, kolezích, pracovních postupech, kdo je jaký blbec... on přijde domů a musí se vymluvit. Nemůžu říct, že by mě to nějak zajímalo, auta rozeznám jenom podle barev a jejich pajšl je mi ukradený, ale za mě dobrý. Jsem šťastná, protože můj chlap se mnou mluví. Pravda, někdy je toho trochu moc, ale v takovém případě uteču do kuchyně a vařím. On se rychleji vysílí, jak to na mě haleká z obýváku, a je dřív klid. Já to prostě miluju. Co kdybyste, když žena mluví, třeba vymalovali předsíň? Spojíte příjemné (pro ni) s užitečným (taky pro ni), super, ne?

petrovic

Jo, Tvoje rada je super, ale preci nebudu licit predsin, ci jine mistnosti 10x tydne *haha* vidis, Ty utikas do kuchyne, ja jak jsem psal, do dilny. Ale me osobne jeji povidani proste nevadi. Uz to nevnimam. Juchu... nemusim licit. *cteni*

liska5
26.08.22 23:31

hodnocení

4x

Já to vyřešil změnou tarifu operátora. Přítelkyně původně měla dobíjecí kredit, bo stejně nikam nevolá... Teď má neomezené volání "zdarma". Zavolá mamce, hodinka, potom mé mamce, hodinka, potom kolegyni v práci - dvě hoďky. No a spolu mluvíme jen o důležitých věcech, na nic jiného nemá čas... Ovšem metoda rádce Petrovic je obdivuhodná...*smich2*

hodnocení

3x
To je zkouška vaší lásky k ní, toto vydržet. Já to chápu jako svoji manželskou povinnost. Ona stejně nečeká, že nad tím budete nějak hluboce přemýšlet, stačí předstírat zájem a sem tam souhlasit, soucitně a souhlasně se pousmát a pokývat hlavou.. :)

hodnocení

2x

Co znamená deprymuluje? Kombinace slov Prymula, mula a deprese? To neznám.

Doma tohle nemám. Takže neřeším.

Co rozchod?

kokoq
hodnocení

Deprimace a Prymula .

etana*
hodnocení

2x

Můj manžel byl prvoligový fotbalista a pak trenér. Celý život poslouchám storky o fotbalu, vím o něm prakticky všechno, koukáme takřka výhradně na fotbal včetně jihoamerické ligy, na procházky chodíme na divize. Taky bych mohla říct, že o tom furt mele a mele. No, neřeknu, spíš to, že jsem se naučila teoreticky fakt hodně a občas si jdeme i zakopat. Nejsem zpruzelá, mám ho ráda. No a co, vzala jsem si ho, když už je to nuda, tak jdu něco dělat nebo si číst, bavit se s dětmi, péct koláčky, radit na poradně, hrát starý Doom, prostě cokoli. Vy svoji ženu nejspíš už rád nemáte, víc v tom nehledejte. Pokud vás to štve tak, že hledáte pomoc i na netu, tak si najděte jinou (a ono to bude za čas to samé) nebo si najděte chlapa. S tím si pokecáte třeba o tom fotbale nebo soustruhu či o politice. A mnozí už umí i vařit, tak to ani nepoznáte, že nemáte ženu.

lentik
hodnocení

1x
Jestli nemáte děti... A jestli Vás to vytáčí, tak.. asi se snad můžete rozejít?
Jen možná zapřemýšlí, jestli jádro pudla není někde jinde.
Treba, jelikož Vás neznám, ona může být například manažerka, řešit milion věcí, má velkou zodpovědnost, třeba doma se musí starat o mraky věcí a tam leží na gauči mužské plémě, které potřebuje pivo, ovladač, občas otočit na druhý bok u tv a do práce nechodí, protože vše se zaplatí z jejího platu a on chudák nemůže najít zaměstnání...

max2
hodnocení

1x

Teda jak s tim muzete bydlet, to nechapu. Zkusil bych si jeji monolog jednou nahrat a az druhy den zase zacne,

pustil bych si tu starsi nahlavku se slovy: pockej milacku, jeste jsem poradne nevidel tady ten starsi dil. Hehe

Kdyby to nemelo pomoci, tak at mi to vzdy nahraje a ja si to pustim, az budu mit zase cas. *smich*

michalverner
hodnocení

1x
Neřešitelné.Vaše přítelkyně je prostě nudná (možná že i hloupá) a práce je jediné téma u kterého se cítí být důležitá.Znám takových spoustu.

Toto je výborná odpověď! Někteří lidé si připadnou důležití jen v práci, doma to u nich většinou za nic nestojí. Měla jsem kdysi spolužačku, která dělala ve velké farmaceutické firmě v laboratoři, kde se kvůli čistotě např. museli převlékat při příchodu do práce / nechali si jen spodní prádlo/, vše se tam vážilo na mikrogramy atd., prostě hrozně důležitá práce. Jednou jsme se někde potkaly a domluvilo se, že jí zavezeme nějaká jablka na uskladnění. No, to jsme koukali, jak bydlí. Opadaný barák, všude jakýsi binec, ona nám otevřela v díravých teplácích, za dveřmi plno věcí, no hrůza...Nikdy bych to do ní neřekla.

max1
Tak to nevím co tím chcete říci? Že někteří lidé nežijí proto, aby trávili svůj volný čas úklidem a piglovanim baráku?
Třeba sportuje, cestuje, rybaří, jezdí na kole, dělá cokoliv, než výše zmíněné…
michalverner
Max1...Chci tím říct,že je nejspíš nudná (možná hloupá) a proto je jediné téma práce.Pouze v ní se cítí důležitě.
max1
Pardon, to bylo spíš na Sisi
Ono jde o to, jestli v té laboratoři dělá pouze testy třeba čistoty a nebo nějakou jinou rutinu, anebo je to skutečně akademický pracovník základního výzkumu který dělá R&D, skutečnou kreativní činnost, neboli podílí se na vynalézání nových například léků…
V takovém případě zcela chápu, že může považovat ostatní věci za naprosto marginální.
Ostatně kdo je ve světě nejznámější a nejdůležitější “Čech” z řad vědců? Podle všeho je to u nás málo známý Gregor Mendel (I když tedy po něm je pojmenováno kdeco), který dvakrát propadl (neuspěl u učitelské zkoušky na kantořinu, následně nesložil zkoušku profesorskou ) a hrál si krátce (asi 6 let) s hráškem…
Tolik k dovysvětlení… co jsem tím myslel.. prostě někdo může chápat své poslání nebo práci důležitější, než svůj konzum a privátní život… Bohužel majorita (plebs) to má přesně naopak. Vím ale není dotčena ta věc, že ženské se potřebuji vykecat :) )
Ostatně asi i Mendel kašlal na barák, neboť byl primárně knězem
V červnu uplynulo 200 let od jeho narození

youtu.be/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nechte ji vykecat a pak se zeptejte: "Miláčku, co je nového v práci?" Nebo viz film Teorie tygra. Zdravím!

doplněno 26.08.22 17:36:

gumidek - ano, to je podobný princip .

A nebo jako na samotě u lesa, že si to poslechne, ještě jednou *smich*

nov
hodnocení

0x

Špunty do uší.

olinl
hodnocení

0x

Nevím kde jsem to četl, ale vzpoměl jsem si na to, možná je to i vtip-už nevím, ale radilo se tam: Stáhni si před ní kalhoty a trenky a doufej že nezačne mluvit o kolegovi Frantovi, Pepovi, Honzovi.. Existují sluchátka+hudba, ale asi ta tvoje zvýší hlas. Další možnost: je to přítelkyně a ne manželka, ještě je možnost vycouvat*smich* ..jo a říká se tomu flašinet..

liska5
hodnocení

0x

Můj blízký příbuzný /věk asi 50/ má opak. Je z partnerky / asi 40/ nešťastný, protože ona nemluví. Třeba tři dny nepromluví. Tak on neví, jestli ho tím za něco trestá, nebo je kvůli něčemu naštvaná, nebo ji něco trápí... Když se jí zeptá, tak většinou nedostane odpověď, někdy jen oči vsloup, že by snad měl pochopit... Nebo řekne jen otráveně, že nic, což znamená, že asi něco... Jak on by bral sdílnou paní!

max1
hodnocení

0x
To máš ještě dobrý, že aspoň chodí do práce, a ona nemá nějakou kamarádku, kde by se vypovídali? Buď osobně, nebo po telefonu? Každý druhý den aspoň 2 hod.

hodnocení

0x

Zkuste se chovat stejně. Pořád jí povídejte o tom co nezajímá zase jí (Vaše práce, sport, kamarádi atd.) Třeba pochopí, jak je to pro toho druhého únavné a otravné. Vytáhněte jí třeba i běhat, přitom toho moc nenapovídá, plavat, prostě sportovat.. i sex je aktivita, při které by o práci mluvit neměla. Třeba přijde i na jiné myšlenky.

Jestli ho vůbec pustí ke slovu. Doporučuji ze sportu potápění :-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]