Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ve zkušební době a dovolená

Od: opal odpovědí: 3 změna:
Zdravím, jsem na sezonní práci mám smlouvu na dobu určitou s tři měsíční zkusebkou. Práce je na čtyři měsíce. Šéf mě dal výpověď , vyhazuje mě 7 dni před koncem zkušební doby a tudíž nemám nárok na proplacení 5 týdenní dovolené. Je to tak, ze? Proste žádnej nárok. Odjedu z tadyma jak zebrak :D. Žádný pracovní právo co by se zastalo zaměstnance. Je to víc než zjevne ze firmě jde o to ušetřit peníze … pořad nad tím dumam. Mate někdo takovou zkušenost?
Edit: spis mě jde o to co mám delat. Strašně mě to mrzí , ze se dneska k sobě lidi chovají jak k hadre. Přijdu o dost peněz. Ve výsledku na tom vydělá jen šéf a já velký prd.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud pracovní poměr začne či skončí v průběhu roku, má zaměstnanec nárok na poměrnou část dovolené, jestliže vykonával práci u téhož zaměstnavatele alespoň po dobu čtyř týdnů. Za každý odpracovaný týden mu náleží 1/52 z roční výměry dovolené.
Takže prostým rozumem vychází že ten poslední týden by ti měli zaplatit průměrem jako dovolenou.
opal
hodnocení

Jejda tak to mě potěšilo, děkuji. Vychází to ze bych měla dostat aspoň něco.
Ano. Stačí zadat do Google pojem " poměrná část dovolené" a vyleze ti k tomu i číslo paragrafu ze zákoníku práce abys to měla černé na bílém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]