Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím platit v Maďarsku - hotovost, nebo karta?

Od: janmichlik odpovědí: 7 změna:

Dobré odpoledne,
chystám se na pár dní do Maďarska a přemýšlím, jak/čím by bylo lepší tam platit. Vyplatí se prosím z finančního hlediska směnit si předem dostatek forintů, nebo vycházejí výhodněji platby kartou?
(Za platbu kartou ani výběr z bankomatu mi banka neúčtuje poplatky, všechno závisí na kurzech: platba se nejprve přepočítá na eura podle kurzu Mastercard, následně se mi zaúčtuje v korunách pro změnu podle kurzu Equa bank. Moje matematické schopnosti však nejsou schopné určit, o kolik více či méně v konečném důsledku po takových převodech zaplatím oproti forintům ze směnárny s kurzem 6,2.)
Moc děkuji za rady a přeji klidný zbytek dne,
Honza

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já kartou, páč se mi stalo, že mi vrítili bankovku, kterou mi jinde nevzali, páč již měsíc neplatila.

etana*
hodnocení

1x

Platívám v Maďarsku hotově, protože je to jeden z mála států, kde si připadám jako milionář, když dám dýško tisíc forintů za týden v hotelu, tak mi líbají ruce. Ještě je na to dobrá Paraquay, tam si za milion nekoupíte ani hrábě, ale to je trochu z ruky.

007cz
Platím hlavně kartou, je to praktičtější než tahat ty hromady bankovek. Opravdu vám za 1000 huf.líbají ruce? To je tak na zmrzlinu.

hodnocení

0x

Nejvýhodnější je samozřejmě karta Revolut.

hodnocení

0x

Forinty měním jen v minimálním množství, protože třeba v Centrální tržnici hajzlbába trvala na platbě ve forintech. Jinak všude kartou, na nákupech, v hotelích, na benzinkách.

njgf
hodnocení

0x
A kolik se tam chystáte utratit? Pro běžnou dovolenkovou útratu je to podle mě úplně šumák.

id
hodnocení

0x

Platím všude kartou. Drobné nosím po kapsách v příslušní měně státu a to jen na WC. Jinak hotovost není třeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]