Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhodobá bolest u ditete kolem pupku

Od: fex odpovědí: 8 změna:
Ahojte,
Dcerka si stěžuje na bolest kolem pupku většinou ráno a večer. Je to dlouhodobá věc skoro celé prázdniny. Byli jsme s ní na různá vyšetření, ale nic moc se nepotvrdilo.
Jediná věc byla reakce na histamin, úprava jídelníčku ale problémy nezměnila. Typicky ji to bolí třeba půl hodiny ráno, pak celý den nic.. q pak zase večer. Někdy si stěžuje i během dne.
Bolest určuje jen v malém okolí kolem pupku.
Nesetkal se někdo s něčím podobným:)
Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Dala bych kvalitní probiotika a zjistila, jestli nemá roupy. Při větším začervení bolí břicho právě kolem pupíku. Pak je na řadě vyloučit potravinové alergie, celiakii, Crohnovu chorobu.

runner2
hodnocení

0x
Mel jsem podobne bolesti, kdyz jsem byl maly. Byla to ostra pichava bolest kolem pupiku, ktera mi v tu chvili nedovolovala narovnat se. Treba po hodine v klidu to preslo a pak zase nekdy se to obevilo. Dr. take na nic neprisla, v podezreni bylo slepe strevo, ale nemel jsem teploty, nezvracel.. na nic neprisli. S prechodem na stredni to postupne vymizelo, mozna dospivanim. V podezreni take byly vetry..

hodnocení

0x

Nemá náhodou zvýšené CRP? To by naznačovalo právě na nějaký zánět - Crohn a podobně. Nebo pak zkusit potravinové alergie. Nezhoršuje se to s nějakým jídlem?

fex

Krevní testy jsou v pořádku. Dělané už 2x.Závislot na konkrétním jidle zatím jsme nenašli, ať jí co ji, pořád si stěžuje.

Tak pak jedině vyzkoušet udělat sono střev a břicha obecně. Pak možná alergie, ale tam nemám zkušenosti. To musí poradit někdo jiný.

Jak je dcera stará? Dokáže už správně popsat tu bolest? Kdy a případně čím to začlo? Je ta bolest intenzivní? Je to například i vidět, že to břicho bolí? Nějak se dcerka kroutí, nemůže se narovnat...?

U dětí se obecně hodně blbě diagnostikují problémy spojené s bolestí.

Prostě si hodně dítě všímat. Přehnaně se ale neptat, jestli bříško bolí, protože jestli je dítě hodně malé, tak může odpovídat: "Ano bolí", ale nemusí to tak být.

Držím palce, aby to byla jenom nějaká "blbost".

fex

Má 7 let.

Sono břicha má za sebou, nic zvláštního se nenašlo.

Bolí ji to právě nárazově. 2 hodiny jakoby tlak, pak to lusknutím listu přejde a je to pryč, a pak to zase večer začne. Už ji to vzbudilo i v noci a byli jsme na pohotovosti, kde řekli nafouklé břicho, plynatost. Dlouhodobě ale espumizan nepomáhá ve smyslu, že to bolí i když si jej vezme.

jarinek*

Já to proboha nechci nijak zlehčovat, jen dám vlastní zkušenost, že si pamatuji, že mě malého často bolelo obdobně bříško. Pamatuji si, že jsem si dělal "prášek" - kuličku z chleba, zapil a často to pomohlo. Je naprosto nezbytné zkusit vyloužit všechny fyzické příčiny, ale pak nelze opomíjet ani psychiku nebo stres. Pamatuji si naši dceru, v obdobném věku, že hodněkrát jsme s ní byli u doktora, i sono. Většinou to svedli prý na prdíky. Co bezpečně vím, že psychika malé (mladé) slečny může být mnohem více rozhozená, než si my dospělí vůbec dokážeme představit. Jeden můj známý to říká dobře, že dětství to je jeden velký stres. Všechno nám nařizují, nedovolí, zakazují...

Ještě jeden můj postřeh ohledně psychiky. Moje kolegyně (cca 55let) v práci začala pociťovať hodně bolesti břicha. Nakonec se zjistilo, že to má ze stresu a pomohly nějaké prášky od psychologa. Nemohla ani bolestí spát a podobně. Až se za pomocí léků "srovnala" psychicky, tak bolesti zmizely.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]