Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pomůže nějaký lék, volně z lékárny na motání hlavy? Tlak je normální. Děkuji.
Zdravím,
ja by som to ešte pre Vás (a možno aj pre všetkých) zosumarizovala - motanie hlavy je následok naozaj množstva rôznych príčin, z ktorých najčastejšie sú - už spomínané problémy s krčnou chrbticou, problémy s vnútorným uchom (často sa motá hlava pri zápale ucha), ak sa zníži/zvýši tlak vonkajší, ak sa zníži/zvýši tlak Váš, málo tekutín, a množstvo ďalších, vážnejších či menej vážnych dôvodov. Ak sa Vám motá hlava deň dva, ešte by som to neriešila, to sa stane občas každému, ak to bude pokračovať, alebo sa zhoršovať, určite je potrebné zájsť k všeobecnému doktorovi, on už Vás pošle ďalej podľa potreby. Veľa zdravia.
takova- Můžu ze zeptat co jste měla s ušima? Já totiž taky mám někdy pocit, že se trochu motám a také občas citím tlak v uchu. Mám podezření, že to spolu souvisí.
Záleží na tom, proč se Vám hlava motá. Jestli se Vám nechce k doktorovi, zeptejte se aspoň v lékárně, tady Vám asi nikdo neporadí. Odstranit musíte příčinu, nikoliv následek, polykání pilulek Vám pomůže jen zdánlivě. Mně se kupříkladu občas motá hlava kvůli krční páteři a žádný lék na to neexistuje - jen pravidelné cvičení (které pravidelně zanedbávám ).
Motání hlavy může být z různých důvodů. Občas když člověk špatně leží, může se mu od ztuhlého krku, který tlačí na nervy, motat hlava. V takovém případě Vám prášek nepomůže.
V případě tlaku je to jinak, ale jestli máte dobrý, tak to může být nedostatek tekutin nebo vitamínů. Zkuste vypít multivitamín, např rozpustný v tabletě.
Také může jít o nedostatek minerálů, žejména hořčíku.
Každopádně nejlepší je zeptat se lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.