Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motání hlavy

Od: tak odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, pomůže nějaký lék, volně z lékárny na motání hlavy? Tlak je normální. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Začal bych u svého lékaře aby se stanovila diagnóza. Poté j emožno zvolit optimální léčbu.

hodnocení

2x

Zdravím,

ja by som to ešte pre Vás (a možno aj pre všetkých) zosumarizovala - motanie hlavy je následok naozaj množstva rôznych príčin, z ktorých najčastejšie sú - už spomínané problémy s krčnou chrbticou, problémy s vnútorným uchom (často sa motá hlava pri zápale ucha), ak sa zníži/zvýši tlak vonkajší, ak sa zníži/zvýši tlak Váš, málo tekutín, a množstvo ďalších, vážnejších či menej vážnych dôvodov. Ak sa Vám motá hlava deň dva, ešte by som to neriešila, to sa stane občas každému, ak to bude pokračovať, alebo sa zhoršovať, určite je potrebné zájsť k všeobecnému doktorovi, on už Vás pošle ďalej podľa potreby. Veľa zdravia.

Měla jsem ty samé problémy, zbavil mne jich ušní lékař.

jp

takova- Můžu ze zeptat co jste měla s ušima? Já totiž taky mám někdy pocit, že se trochu motám a také občas citím tlak v uchu. Mám podezření, že to spolu souvisí.

liska5

Statokinetické ústrojí je ve vnitřním uchu. I tam se může objevit třeba zánět nebo porucha prokrvení.

hodnocení

1x

Jen Váš doktor zná Váš zdravotní stav a je schopen na tuto otázku odpovědět.

Kdy časově a v jakých situacích se Vám motá hlava?

Věk?

Váha?

Prodělané nemoci a úrazy?

Opravdu chcete zde na toto odpovídat?

hodnocení

1x

Záleží na tom, proč se Vám hlava motá. Jestli se Vám nechce k doktorovi, zeptejte se aspoň v lékárně, tady Vám asi nikdo neporadí. Odstranit musíte příčinu, nikoliv následek, polykání pilulek Vám pomůže jen zdánlivě. Mně se kupříkladu občas motá hlava kvůli krční páteři a žádný lék na to neexistuje - jen pravidelné cvičení (které pravidelně zanedbávám *hi*).

hodnocení

1x

Motání hlavy může být z různých důvodů. Občas když člověk špatně leží, může se mu od ztuhlého krku, který tlačí na nervy, motat hlava. V takovém případě Vám prášek nepomůže.

V případě tlaku je to jinak, ale jestli máte dobrý, tak to může být nedostatek tekutin nebo vitamínů. Zkuste vypít multivitamín, např rozpustný v tabletě.

Také může jít o nedostatek minerálů, žejména hořčíku.

Každopádně nejlepší je zeptat se lékaře.

raton*
hodnocení

0x

já to řeším vodou, ibalginem a spánkem... ale nevím, jestli to je ten správný postup

hodnocení

0x
A co tlak, vite kolik mate?

tak
hodnocení

Ano, máte pravdu, člověku se moc nechce k lékaři, zkusím se poptat v lékárně, ale ty asi také odkáží k lékaři. Děkuji za odpovědi.

hodnocení

0x
Obávám se,že ne. Neberete nějaké léky? Pijete dostatečně?To všechno může mít vliv. Poradila bych se s lékařem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]