Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levnější doplatek na recept v jiné lékarně

Od: jarin* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

na jaře jsem si vyzvedával lék který mi napsala obvoďačka a vyzvedával jsem si ho u nás v místní lékarně a doplácel jsem cca 250Kč. Včera jsem si jej nechal napsat znovu a vyzvedával jsem si jej v Benu lékárně v Brně, nutno dodat že tam nemám žádnou registraci ani kartu, ale doplatek byl 155Kč a to je docela rozdíl.

Čím to může být ovlivněno? Lékárnou? Nebo může lékařka ovlivnit jestli to z části uhradí pojišťovna?

Ptal jsem se přímo lékarnice když jsem si to vyzvedával a ta mi řekla, že tam byl třeba rozdíl ve velikosti balení ale to ne, to bylo stejné.

Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Většinou konkrétní doplatek najdete na internetu a opravdu se liší. Mezi např. Benu, DrMax, Moje lékárna, Lemon rozdíly jsou...

rakip*
hodnocení

1x
V Brně je nejlevnější lékárna Nemocniční lékárna - výdejní místo - Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně
Hybešova, 602 00 Brno

hodnocení

1x
Bohuzel rozdily jsou i nekolik desitek korun. Je to namahave, ale v posledni dobe se to snazim overit v nekolika lekarnach

ahoj*
hodnocení

0x

Doplatky na léky se liší lékárna od lékárny a taky se mění v čase. Příklad jeden měsíc jsem si vyzvedával lék jeden z mnoha a který byl do té doby bez doplatku. Následující měsíc už byl s doplatkem. A některé léky z těch co beru mají stabilní doplatek už roky a napříč lékárnami

hodnocení

0x

To je stejné jako banány v Penny,Lidlu nebo kaufu tvz tržní ekonomika tam léky na tlak levněji jinde zas na cukrovku musíte to mít čas sledovat

hodnocení

0x
Súkl lékárnám stanoví maximální výši úhrady ze zdravotní kasy a lékárna si podle nákupní ceny a své marže dopočítá tvůj doplatek. Když je lékárna nenažraná můžeš jít jinam.

hodnocení

0x

Z 99% lékárny bez doplatku či s minimálním jsou nemocniční.

Není důvod lézt do novodobých lékosupermarketů typu benu,max,a jiné

hodnocení

0x

Ještě můžete v lékárně chtít podobný lék, od jiného výrobce, ale se stejnou funkcí. Příklad Nebilet stojí přes dvě stovky a Nebivol za 30 kč.

Né vždy to pak funguje a né vždy se snáší s ostatními léky.

hodnocení

0x

Myslím si, že lékárnou. X let beru léky, které bohužel nemají žádnou levnější variantu. Vždy jsem si je vyzvedávala v lékárně hned vedle ambulance. Tentokrát jsem zapomněla peníze doma, takže mi dr. dala recept / do té lékárny vedle její ambulance chodím bez receptu - dr. si to vždy nějak pořeší / a byla jsem právě v Benu. Tam jsem platila za krabičku o třetinu méně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]