Nejste přihlášen/a.
Mám uvařená nějaká jídla a poté vložena (bez zavaření) do zavařovaček a daná do mrazáku.
Jak dlouho tato jídla v mrazáku vydrží aby se nezkazily?
To sklo v mrazáku není fajn! V papírnictví a dom.potřebách mívají krabičky. Takové jako jednorázovky, do kterých v sámoškách balí kyselé ryby a saláty, v různých velikostech. Na víčko fixem napište co to je a kdy jste to na mráz dala. Vydrží opravdu dlouho. Vařívám, pro sebe, 3 porce. Jednu dnes, jednu na zítra s jinou přílohou a jednu v krabičce na mrazák, na dobu, kdy budu chtít. Občas některou zafremačím a vytáhnu až za hodně dlouho. A žiju, bez žaludečních problémů.
Mrazím prakticky všechno (určitě teda ne brambory) a všechno mi vydrží řadu měsíců. U některých omáček někdy sice bývá problém, že se zdrcnou, ale je to spíš problém estetický, jíst se dají. Většinou pomáhá pozvolné rozmrazení při běžné pokojové teplotě.
Zavařovací sklenice bych moc nedoporučoval. Je pravděpodobné, že Vám je zmrazovaný obsah roztrhne a budete mít v jídle střepy.
Tady máte orientační tabulku ze dveří staršího mrazáku. Uvedené hodnoty jsou v měsících, ale mám zkušenost, že zapomenutý osmažený (tedy ne syrový) vánoční kapr vydržel bez úhony do dalších vánoc .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.