Nejste přihlášen/a.
Prosím, dostali jsme živého kapra 3,8 kg váhy. Dali jsme ho do kádě se studenou vodou, než příjde manžel, aby ho zabil. byl v kádi 6 hodin, dýchal. Po těch 6-ti hodinách se začal obracet více na bok a teď, už se nehýbe. Manžel příjde až za 3 hodiny. Dotaz tedy zní: Pokud je kapr leklý pouze 3 hodiny, lze ho ještě zpracovat k jídlu? Prosím, opravdu jen lidi, co tomu rozumí, děkuji.
Meli jste mu dolévat novú vodu, byl by žil.
Vánočnýho kapra jen tak deláme. Necháme ho ve vode až sám zdechne a potom o den ho jdu delat.
Jednou jsem ho skoušel omráčit klepáčem a potom jsem na nej nalil horkou vodu v domnení že už nežije a tak se metal.
Odvtedy ho nechávam zdechnout . To je jistota. To my poradil jeden pán v práci a mel pravdu. Taky mi poradil že velký kapr nemá malé kosti . Odvtedy kupuji kolem 3.5kg.
Vzpomínám. V 70 letech jsem pracovala ve školství. Měla jsem ve třídě holčičku. Byla šikovná, milá, ale byla ze sociálně slabší rodiny. Matka samoživitelka, několik sourozenců. Měla jsem ji přesto moc ráda.
Bylo před Vánoci, děti vyprávěly, jak se těší. Slovo si vzala Jaruška. Povídá: "Naše maminka koupila kapra. Velikánského. Dali jsme ho večer do vany, klečeli jsme kolem a dívali se, jak kapr plave. Pak jsme šli spát. Ráno jsme se hned běželi na kapra podívat. Byl divný. Plaval ve vaně, ale nějak obráceně. Tím žlutým břichem nahoru. Když jsme ho pošťuchovali, tak se ani nehnul. Asi byl úplně mrtvej, utopenej.
Pak přišla maminka. Když kapra viděla, povídá: Děti, přece bychom nejedli chcíplého kapra, viďte?
TAK VZALA NŮŽ A ZABILA HO. "
Ano, paní bodla nůž do leklé ryby, aby uklidnila své svědomí, že ho "zabila" ona. A pak ho snědli. Nikomu asi nic nebylo, protože nedávno jsem po mnoha letech Jarušku potkala ve městě, je jí dneska už asi 55 let a byla úplně v pořádku. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.