Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplachovat ráno každý nos vodou(se solí)

Od: herd® odpovědí: 5 změna:
Je zdravé každé ráno si "natahovat vodu do nosu"(případně se solí)? Někomu se po tom líp dýchá a "zbaví to nos nánosů". Taky záleží v jaké variantě, jestli vodu nechám vytéct opět nosem a nebo i ji "přepouštím" do úst shora. Někdy to pak až "bolí" za temenem, podobně jako když se člověk v bazénu "lokne vody při plavání"
Ale přemýšlím, není to na škodu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mě toto dr. doporučila jen když mám rýmu. Mám konvičku, takže jednou dirkou liju a druhou to teče ven.

111®
hodnocení

0x

jen při potížích, lze Vincentkou, já používám zarovnanou kavovou lžičku soli na 2dc vody, kloktat při bolestech v krku atp. Jestli se propláchne z dírky do dírky nebo do krku, já z každé dírky zvlášť do krku..

hodnocení

0x
Dělám to každý večer , už osm let . Líp se mi dýchá nosem (není ucpaný) . Když dělám v dílně , nebo v kotelně , vždy teče špinavá voda

hodnocení

0x
Taky mi tuhle techniku doporučila doktorka, při zánětu středního ucha, aby došlo k odhlenění jakýmkoli způsobem, hlavně i tímto. Proplachování slanou vodou. Sůl tady funguje proti bacilům. Bez soli je pro mne tato technika bolestivá, mě hodně bolí sliznice nosu. Momentálně tuhle techniku používám každý den ráno před prací, jako prevenci pro omezení případných bacilů. Mám misku, kam ponořím část obličeje. Ke konci slanou vodou vykloktám. Potom vypláchnu pusu vodou bez soli, aby sůl neškodila zubům. Potom přebytek kapaliny z dutin nechám vykapat pomocí předklonění se.
Před tímhle pročišťováním si trošku ucpaný nos uvolním sestavou pozdrav slunci, ve verzi co cvik to nádech nebo výdech. Většinou funguje místo kapek do nosu. Zlepšuje imunitu.

hodnocení

0x
Výplach se používá v koncentraci 0,9% soli - tedy je to neutrální fyziologický roztok. Není tedy důvod, aby to bolelo či bylo nepříjemné jako když si šňupnete vody z bazénu. Kupte si konvičku na výplach nosu,je tam na odměření odměrka. Voda se má nechat vytéct nosem a opatrně vysmrknout zbytek. My to používáme při rýmě, dělají si to i děcka. Preventivně to je dobré i při alergiích na různé ty pyly apod v létě. Každý den jen tak bych to ale nedělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]