Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem obdržel do datové schránky dotazník na sirotčí důchod který mám nechat potvrdit ve škole.
Avšak, stejný dotazník jsem obdržel už někdy začátkem května do schránky ve fyzické podobě, nechal jsem si jej v den vysvědčení potvrdit a týž den 30.6 jsem jej odeslal, 1. července už byl doručen. Mám podací lístek.
Samozřejmě tam budu hned zítra ráno volat, ale ještě nevím, jak moc mám být nepříjmný. Neboť jsem udělal vše proto, abych to měl řádně vyřízené...nevím jestli na tohle běží tak jejich 60 denní lhůta, ale počítal jsem s tím, že ano. Tak jestli to někde zašantročili, ať se neopovažují mi od září pozastavit důchod. Máte s tím realně někdo zkušenost? Dost mě to zaskočilo.
Jestli si myslíš, že nepříjemným chováním popoženeš úředníka a ten se ochotou přetrhne, tak jsi asi ještě hodně mladý sirotek.
Pozor, na dvovecký důchod mají 90 dnů na vyřízeni, tady to bude asi stejná lhůta.
Můj důchod se předával osobně a oni měli 90 dnů na posouzení, zda mám nárok, či ne a po 86 dnech jsem dostal papír, že mám nárok na něj. Se tátním molochem to je běh na dlouhou trať.
Zkuste se pořádně pohádat, třeba i zařvat, a pak napište, jestli to pomohlo.
Panebože, co to máte za vychování? Jsme v civilizované zemi. Obraťte se v klidu a slušně na vedoucího předmětného oddělení. Jsem si na 100 % jistá, že pokud jste papír poslal, najde se. Přinejmenším se najde záznam o přijetí pošty na podatelně. Když máte podací lístek, znamená to, že jste poslal na ČSSZ doporučeně nějakou obálku s něčím, nic víc. Takže se zkuste slušně domluvit. Zatím jste neodpracoval ani co by se za nehet vešlo, a už byste "seřvával" úředníky. Vždyť je to pakáž, nic nedělají, pijou kafe a čtou noviny a ztrácejí dokumenty, že. Tohle byla ironie. Pracovala jsem na OSSZ téměř 14 let a byl to běh před rozjetým vlakem, byli jsme téměř zadušeni termíny a zavaleni administrativou, na kterou chodí z nadřízeného pracoviště pravidelné dohlídky. Posledních 5 let ve vedoucí funkci mě dorazilo, dělat jsem to nechtěla, ale nebylo možné se z toho vykroutit. Takových řvounků jsem řešila za tu dobu dost. Vždycky za tím byl jen nedostatek slušného vychování, všechno se dalo vyřešit v klidu a ke spokojenosti klienta.
Slušně se zeptejte, proč máte znovu posílat potvrzení o studiu, když jste jedno odeslal dne toho a toho. A třeba se dozvíte logický důvod. Jde o státní peníze , jejich výplata musí být řádně doložena.
ČSSZ nárok na sirotčí důchod průběžně ověřuje a jeho příjemce musí trvající podmínky pro jeho výplatu prokazovat. Děje se tak vždy s ukončením základní (povinné) školní docházky, dále se prokazuje navazující studium, přesněji soustavná příprava na budoucí povolání. Studenti středních či vysokých škol proto předkládají aktuální potvrzení školy o trvání, resp. pokračování svého studia. Doklad se zasílá přímo na ústředí ČSSZ, je také možné ho odevzdat na místně příslušné OSSZ.
ČSSZ zřejmě přijala Vaše potvrzení o trvání studia k 30.6.2022, ale co když jste si to přes prázdniny rozmyslel? Je třeba dodat i potvrzení o tom, že opět nastupujete do školy. Tak bych to chápala, aniž bych kvůli tomu musela někoho seřvat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.