Chtěl bych se prosím zeptat, jsem student a v srpnu jsem chodil na brigádu, nastupoval jsem 1. 8. a podepisoval i prohlášení poplatníka k dani, aby se mi nesrážela daň. Teď ke konci srpna budu nastupovat na jinou brigádu, předchozí jsem ukončil. Myslíte, že mohu u této nové brigády podepsat rovněž prohlášení poplatníka k dani, aby se mi daně nesrážely? Budu mít DPP a na nové brigádě si do konce srpna nevydělám víc jak 10 000, rozumím správně tomu, že i kdybych prohlášení k dani nemohl podepsat, tak do 10 000 se stejně daně nesrážejí? Děkuji.
Tak bod jedna: v jednom měsíci jen jedno prohlášení. Bod dvě, ne, bez prohlášení do 10000 se sráží 15%, Pak to můžete zúčtovat v daňovém přiznání na začátku příštího roku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.