Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mohu požadovat

Od: takova® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den všem,

máme smlouvu o dílo, které by mělo být hotové za 5 týdnů, jedná se dost vysokou položku a dílo není stále dokončené,

10 týdnů.Mohu od firmy něco požadovat a pokud ano tak co.

Jedná se o schodíšťovou sedačku, která stále není v provozu.

Děkuji všem za odpověď.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je potřeba si prostudovat smlouvu o dílo. Pokud v ní je termín předání díla a následně vyčíslené penále za prodlení s předáním, pak je, samozřejmě, možné tyto sankce po dodavateli požadovat.

hodnocení

Ve smoluvě je jen že si vyhrazují právo na prodloužení termínu zhotovení v případě nepředvídatelné či vyjímečné situace.

Vyplývá z toho,že to může trvat jak dlouho chtějí?

To vyplývá, mění to situaci.

krtek6

pokud ve smlouvě není výslovně napsáno co se považuje za vyjímečnou nebo nepředvídatelnou situaci je možné svoji obranu založit na tomto...hlavně nic neplatit! pak už nemá člověk v ruce nic

hodnocení

0x

Záleží i na tom jestli jste již zaplatil. V případě, že ne, tak nepřevzít dílo a vyjednávat buď slevu, nebo penále, máte - li to vesmlouvě o dílo psané.

hodnocení

Bohužel jsme zaplatili zálohu/museli/ a ve smlouvě jinak nic konkrétního není,ale přesto se mi zdá prodlení 5 měsíců dlouhé, na zhotovení bylo 5 měsíců a již je to 10 měsíců a pořád nějaké komplikace.

hodnocení

Kecám jedná se o týdny,né měsíce omlouvám se.

A kolik procent jste zaplatili jako zálohu? Pokud 90%, pak je to až tak nebolí...

hodnocení

Zaplatili jsme 75 % .

Nepředvídatelné či vyjímečné situace se nestaly, tak nic nedoplácejte. Ať vám ty nepředvídatelné či vyjímečné situace z jejich strany dokáží...Do nepředvídatelných situací se řadí např. přírodní katastrofa, požár, revoluce.

hodnocení

0x

A Vy ve smluvě o dílo nemáte sankce za nedodržení termínu? To by snad měla být samozřejmost.

krtek6

tento typ firem si "trvá na vlastní smlouvě" do které takové věci z logiky věci nedává...a zákazník si naivně myslí, že se nic nestane...pak to končí takto

hodnocení

Díky moc všem za odpovědi,já jsem ve finančních záležitostech posera, mám strach aby nechtěli,když to nedoplatím nějaké penále,aby to nenarostlo a tak.

krtek6

ty frmy nemají čas ani energii se s vámi soudit o něco...max udělají bu bu bu...oni chtějí peníze a víckrát vás nevidět :D za předkpokladu, že nebudete chtít další sedačku nebo cokoliv jiného ze sortimentu

Klid. Fakturovat můžou až na základě předání díla - např předávacím protokolem a pod. Ale zase - to jsou věci. které určuje smlouva o dílo, tu si musíte důkladně přečíst !

krtek6

promon: na předávací protokol nepotřebuješ mít smlouvu...to má být automaticky...pokud něco chci zaplatit...musím proto mít právní podklad...i kdyby to mělo být na hajzlpapíru napsaný

Jasně, proto píšu ,,napřř´´. Protože mnohdy nemusí být ani ten ,,předávák´´ na hajzlpapíru, pokud se dodavatel a objednatel dohodnou např ústně. Kupříkladu nám loni dělali klimu bez jakékoliv smlouvy, a podobných ptákovin. Proč? Protože se s tím chlapem a jeho synem znám přes 30 let a vím, že jsou rovní. Prostě,, V pátek na to vlítnem´´ ,,. Jasně. ´´

Odpoledne hotový, odzkoušený, večer jsem jim poslal prašule. No problem.

Ale jak vidno z tazatelova příkladu, jsou situace, kdy ta papírová válka má opodstatnění. Přitom sám nemám to papírování vůbec rád, ale nevyhnu se tomu, instaluji a servisuji stroje v cenách MKč a tam to prostě jinak nejde.

hodnocení

Ukončení montáže a předání díla 5 týdnů od podepsání smlouvy o dílo a zaplacenízálohové faktury.

No jasně - a Vy jste jim nějaké převzetí díla podepsala?

hodnocení

Protože není dílo hotové nic jsem jim nepodepsala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]