Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
máme smlouvu o dílo, které by mělo být hotové za 5 týdnů, jedná se dost vysokou položku a dílo není stále dokončené,
10 týdnů.Mohu od firmy něco požadovat a pokud ano tak co.
Jedná se o schodíšťovou sedačku, která stále není v provozu.
Děkuji všem za odpověď.
Ve smoluvě je jen že si vyhrazují právo na prodloužení termínu zhotovení v případě nepředvídatelné či vyjímečné situace.
Vyplývá z toho,že to může trvat jak dlouho chtějí?
Záleží i na tom jestli jste již zaplatil. V případě, že ne, tak nepřevzít dílo a vyjednávat buď slevu, nebo penále, máte - li to vesmlouvě o dílo psané.
Nepředvídatelné či vyjímečné situace se nestaly, tak nic nedoplácejte. Ať vám ty nepředvídatelné či vyjímečné situace z jejich strany dokáží...Do nepředvídatelných situací se řadí např. přírodní katastrofa, požár, revoluce.
Díky moc všem za odpovědi,já jsem ve finančních záležitostech posera, mám strach aby nechtěli,když to nedoplatím nějaké penále,aby to nenarostlo a tak.
ty frmy nemají čas ani energii se s vámi soudit o něco...max udělají bu bu bu...oni chtějí peníze a víckrát vás nevidět :D za předkpokladu, že nebudete chtít další sedačku nebo cokoliv jiného ze sortimentu
Klid. Fakturovat můžou až na základě předání díla - např předávacím protokolem a pod. Ale zase - to jsou věci. které určuje smlouva o dílo, tu si musíte důkladně přečíst !
promon: na předávací protokol nepotřebuješ mít smlouvu...to má být automaticky...pokud něco chci zaplatit...musím proto mít právní podklad...i kdyby to mělo být na hajzlpapíru napsaný
Jasně, proto píšu ,,napřř´´. Protože mnohdy nemusí být ani ten ,,předávák´´ na hajzlpapíru, pokud se dodavatel a objednatel dohodnou např ústně. Kupříkladu nám loni dělali klimu bez jakékoliv smlouvy, a podobných ptákovin. Proč? Protože se s tím chlapem a jeho synem znám přes 30 let a vím, že jsou rovní. Prostě,, V pátek na to vlítnem´´ ,,. Jasně. ´´
Odpoledne hotový, odzkoušený, večer jsem jim poslal prašule. No problem.
Ale jak vidno z tazatelova příkladu, jsou situace, kdy ta papírová válka má opodstatnění. Přitom sám nemám to papírování vůbec rád, ale nevyhnu se tomu, instaluji a servisuji stroje v cenách MKč a tam to prostě jinak nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.