Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sport pro vyšší holku

Od: zmtx odpovědí: 7 změna:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jaký sport by jste doporučili 12leté holce, která měří 173 cm. (ano je to docela velká výška), ale myslím že není ještě pozdě začít nějaký sport...
Tak jestli o nějakém takovém sportu pro vyšší holky nevíte?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raton*
hodnocení

1x

žádný sport není "pro vysoké holky"

najdi si to, co tě bude naplňovat

Odpověď se mi líbí. Ale otázka tazatelky by měla znít jinak, a sice; Které sporty jsou jen pro malé holky? No spíše holky nízkého vzrůstu nebo tak nějak. Pokud se jí nějaké takové podaří najít, pak ve všech ostatních může vybírat. Tj ty, co jí budou naplňovat.

tt
hodnocení

0x

basketbal nebo volejbal

hodnocení

0x

Basketbal, volejbal, i něco z atletiky by se dalo.

liska5
hodnocení

0x

Basketbal, volejbal, ale i individuální sporty, jako tenis, plavání, některé atletické i taneční disciplíny.. Jen nečekat, kdy začne nějaký kroužek a běhat, skákat, házet, dělat hvězdy, stojky, kotouly, šplhat, tančit, lézt na stěně, hrát s vrstevníky vybíjenou, fotbal, skákat na švihadle,...Prostě všestrannost je základ pro každý sport.

hodnocení

0x

Dnes už tohle neplatí. U jakéhokoliv sportu se ptají na výšku rodičů, váží, měří. Nejen basket a volejbal, ale třeba plavání, atletika, to všechno je pro vysoké s dlouhými končetinami předností. Vlastní zkušenost a pak zkušenost s dcerami a vnučkou. 173 cm, 183, 193 cm. ;) Je pravdou, že v tomhle věku, zvláště pak, když se roste překotně, je koordinace horší. I když se to pohybem srovná, ale rychle vyrostlý a nekoordinovaně se pohybující, má sám na sebe vztek, stydí se za to, komplexy a nemá se proto rád. Ať vaše mladá vyzkouší co nejvíce sportů. Je možné, že ji nebude zajímat ani tak sport a pohyb, jako třeba fajn parta. Někomu sedí jednotvárný pohyb, třeba běh a jinému kontaktní sport nebo kolektivní běhání, rozběhy, zastavení atd. ať už s podivnou hokejkou nebo nějakým míčem.

S těmi komplexy, dnes už jsem z rodiny nejmenší, přerostli mě i všichni vnukové, ale v mládí jsem čněla nad všemi. A blonďáček, který se mi strašně líbil, o mě řekl, že jsem žirafa. Tak jsem se najedovala, že jsem si koupila podpatky, přestala se hrbit a byla jsem na svou výšku pyšná. Nejen v tělocvičně na pozici pivota.

hodnocení

0x

Hlavně takový, který Tě bude bavit.

Se svou výškou budeš mít výhodu ve volejbale (i plážovém), basketbale, atletice (skok do výšky, skok do dálky, trojskok).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]