Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat že přátelství s výhodami přerostlo ve vztah?

Od: lucy* odpovědí: 9 změna:

Ahoj. Mám "kamaráda" se kterým jsme si pár měsíců zpět řekli, že budeme kamarádi s výhodami - to jsme se vídávali tak jednou za týden, za dva týdny a na veřejnosti jsme se chovali jako normální kamarádi, takže nic vážného. Poslední měsíc spolu ale trávíme téměř každý den - zve mě do kina, na večeře, na romantické výlety, představil mě i části jeho rodiny, před ostatními kamarády mě klidně chytí za ruku apod. Když jsem se ho zeptala, jak to vidí se vztahem mezi námi, odpověděl mi, že vážný vztah nechce. Jenže mně přijde, že se už chováme jako dva partneři a to hlavně z důvodu, že před ostatními se různými signály netají tím, že by mezi námi nic nebylo. Je třeba možné, že se bojí si přiznat, že už jde o vztah nebo to tak opravdu chlapi neberou a nedochází mu, že je to už úplně jiné, než to bylo na začátku? Jinak mně je 20, jemu 22, takže zkušenosti s vážnými vztahy moc nemáme.

Děkuju všem za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Lucy, moje rada zní: Neřeš to, užívej si. Ber to tak, jak to přichází. Co se ti nelíbí, nepřijímej, odmítni. Nechoď ničemu naproti. Seď na zadku a užívej si. Na trvalý vztah máš čas, nic ti neuteče, nic nemusíš dohánět. Usmívej se a poděkuj osudu za každou krásnou chvilku. A nedělej z ní závěry. ;)

hodnocení

6x

Pokud by to byl jen vztah s výhodami, udělal by si dobře a odešel. Pokud je to takto, je mu s tebou dobře, ale bojí se ti to říct aby o tebe nepřišel. Dohodli jste se přece jen na takovém vztahu. Mohla bys to skončit a to on nechce. Ujasni si co vlastně chceš a dej mu to jednoznačně najevo. Muži nejsou stavění na náznaky, ale přímočarost.

hodnocení

5x

Vztahy nejsou matematika. Není to "přátelství s výhoda" odsuď pocuď a pak už je to vztah. Osobně si myslím, že vztah chce, ale nechce ti to říct, protože by ses toho mohla leknout a vycouvat.

r2d2
hodnocení

2x

Kamarádek s výhodami je možné mít více, pokud některá zrovna nemůže, nebo nechce je holt potřeba trávit víc času s tou, co může, víc bych za tím nehledal.

hodnocení

1x

Přerostlo to v normální vztah... jen to partner odmítá připustit a sobecky využívá toho, že v rámci "přátelství s výhodami" Tě může kdykoliv pustit k vodě, aniž by to musel nějak vysvětlovat, řešit, atd.

liska5
hodnocení

1x

Chlap, kór v tomhle věku, se přílišné jistoty bojí. Potřebuje někam mizet za svými zájmy, aby mu to nebylo vyčteno byť jen Tvým mlčením nebo povzdechnutím.. Vztah to nejspíš bude, ale chce to mít stále trochu té nejistoty, kterou jste si svým společným prohlášením vlastně naordinovali. Neptej se, jak to má! Nerozebírej to! Ber to tak, jak to je. To je ideální dávat si trochu té svobody. Pak ten vztah nezevšední.

hodnocení

0x
Podle me je to vztah. Nevim, co podle jeho predstav vztah je... Svatba.? Asi si to nechce priznat, ze je do tebe zabouchly.

jd
hodnocení

0x

Dokázal by mi někdo polopaticky vysvětlit, co to je přátelství s výhodami?

To je takový eufemismus, nějaká scocotěnina kamaráda s výhodami. Jakými výhodami... Grrr.

Kamarádstvi, kde je přátelství a sex. Bez lásky a projevů lásky, bez věrnosti a plánování společné budoucnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]