Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu mít z tohoto úzkosti?

Od: kluk odpovědí: 7 změna:
Zdravím! Už přes dva roky trpím PP, GAD a OCD. Jelikož už se tyto stavy nedaly vydržet, nechal jsem si od psychiatra předepsat antidepresiva (Asentra, 50 mg). Teď jsem na dva týdny vyrazil se známými na dovolenou do Chorvatska a mám pocit, že se mi úzkost lehce vrátila. Mohlo by to být tím, že jsem za posledních pár dní spal pouze cca 6 hodin? Taky bych uvítal rady, jak si případně ulevit krom pořádného spánku a případně i Vaše zkušenosti...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

1x

V průměru za týden spi 8 hod. denně, a až poté řeš nějaký zobání, ano? Pokud uz jsi zobal, tak jakykoliv vykolejeni a zmena te rozhodi to bys mohl uz vedet...

A pokud nemůžeš spát, tak asi nejsi unaven, tak se nejdřív unav a nepospávej přes den ani po jídle, prostě ve 23 spát a v 7 vstát... easy

hodnocení

0x

Já když málo spím a do toho jsem někde s více lidmi kteří na mě hodně mluví, tak začnu taky trpět úzkostmi. Zkusila jsem si na radu koupit Bachovy krizové kapky a musím zabušit na dřevo, že mi pomáhají.

hodnocení

0x

Spíš je to tím, že 50 mg sertralinu je tak malá dávka, že hraničí s placebem, takže jste to zatím zvládal skoro sám. Proberte to s lékařem.

hodnocení

0x

Každá změna režimu dne a pod je náročná pro kohokoliv i zdravého člověka. Dovolená je sice ,,na odpočinek", ale jedeme-li do neznáma a nevíme.li, co nás tam čeká, je to spíš stres. Podle toho člověk pak reaguje. Pokud máte k depresím sklony, vše se pak zorší, to je samozřejmé. Pro lidi s těmito potížemi je lepší jet tam, kde to dobře znám, vím, co čekat a pak je to odpočinek.

jd

jak to máte vy? Ja vzdycky jako malej kdyz jsem jel na tabor tak jsem prvni den ani nesel sr.t... pak jsem se dozvěděl, že to je normální, že to je změna prostředí, a že vlastně jí zvíře sere jenom tam kde to zná ,:))

hodnocení

0x

Jakéhokoliv zatížení lze se zbavit, nic ale nejde samo. Nyní jsou různé možnosti duchovních pomocí.

hodnocení

0x
Moje zkušenost je prevence.
To znamená sebepoznání, zdravé myšlenky. Velice častá relaxace, ve smyslu uvolněné klidné hezké myšlenky i při práci, pocit spokojenosti.
On právě díky bolesti nebo strachu člověk nejlépe pozná sám sebe. Zkusit najít myšlenku, která ten strach nebo úzkost nastartovala úplně na začátku. Jaký byl důvod. A pomocí logiky a zkoušení najít, co Vás od tak děsivého myšlení odvede do bezpečí.
Příklad. Mám strach z budoucnosti, to je panický strach, který umí přivolat stav podobný střevní chřipce, tělo ihned onemocní. Snažila jsem se přesvědčit sama sebe, že budoucnost jako tak děsivou vidět nemusím. Ale téma bylo hodně bolestivé, nešlo se tím zabývat, bylo mi okamžitě zase zle. Tak bylo nutné se soustředit na přítomnost. Prohledat ji, vnímat to, co tam je, jinak. Pokud lze přijít na to, jak proměnit situaci z děsivé na tu, kterou jsem si prožít vlastně chtěla, protože je to cenná zkušenost, která mi pomůže příště v podobné situaci - to je způsob, jak úzkost a strachy změnit. Předělat reagování strachem, na reagování zvědavostí, vždyť jste se na dovolenou původně tak těšil, jinak byste nejel, neměnit ten pocit.
Strachy bývají propojené, když se nenajde základní strach, tak nemusejí jít menší strachy zpracovat. Pořád někde drží.
Mně při relaxaci pomáhá jako vzor stav, který vzniká ve chvíli při odpočinku po cviku z jógy. Jeden cvik mne přímo silně uklidňuje, pak je práce s psychikou mnohem snadnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]