Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyloučení ze společně posuzovaných osob

Od: ladda77* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

jsem již 4. měsíc v rozvodovém řízení, mám 2 děti. Manžel je OSVČ . S manželem nežijeme společně, přesto je s námi společně posuzovaná osoba. Žádala jsem o vyřazení ze spol. posuzovaných osob, ale bylo mi sděleno, že to nelze, pokud nepodepíše prohlášení, že neuplatňuje slevu na dani, což on odmítá. Prosím o radu, jak tuhle situaci řešit. Děkuji Janeczková

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teď jsem konzultovala tuto otázku s odbornicí. Před rozvodem musí proběhnout Opatrovnický soud, který vám svěří nebo nesvěří děti. Teď nemáte žádný důkaz o tom, že nejste úplná rodina. Jste pořád vdaná, děti vám svěřeny nebyly. *sok* Potvrzení o slevě na dani je pouze jeden z důkazů. Takže, nic se nedá dělat, dokud soud nesvěří děti vám do opatrovnictví a dokud rozsudek o rozvodu nenabude právní moci.*hej*Opravdu se nic jiného nedá dělat. Snad jen popohánět soud. To jsem udělala kdysi dávno já, když se soudy táhly a otálely a nebraly konce.

knopka*
hodnocení

0x

Dovolím si navázat na tuto otázku.V unoru jsem podala žádost o rozvod,v květnu mám svěřeny děti do péče a určené výživné,manžel od března má odhlášený trv.pobyt a na sociálce mi nevlídná paní řekla že pokud jsme právně pořád manželé taK ho pořád budou posuzovat jako společně posuz.osobu!I když rok už s námi nebydlí.Řekla jsem že za to nemůžu že od unora se nic neděje a že soudy pracují tak rychle takže nemám přídavky poněvadž musím mít jeho příjem a on se zdržuje na druhém konci republiky a nevím kdy hodlá sem zavítat.Můžu si zažádat o vyloučení ze společně posuzovaných osob?

Tak na takovou nevlídnou paní bych si šel určitě stěžovat k jejím nadřízeným. Někdy ta tupost a arogantní neochota cokoliv řešit přímo bije do palice!.!.! *zed*

jirkazhane

Aby to tupostí a arogantní neochotou nebylo, tak který zákon a které paragrafy měla úřednice využít? Jak konkrétně správně a v souladu se zákonem měl být tento případ řešen?

bara222

Je tu jistá možnost: pokud manželé nejsou rozvedeni, posuzují se podle zákona o státní sociální podpoře vždy spolu. Protože by ale bylo vyžadování této podmínky v některých případech velmi nespravedlivé popř. nesplnitelné, je možné podle ustanovení § 7 odst. 7 zákona o státní sociální podpoře požádat úřad, který o dávkách rozhoduje, o tzv. neposuzování osoby v okruhu společně posuzovaných osob.

Upozorněte v žádosti úředníky na tento paragrat, ale pozor, dle zákona ta možnost je, ale není povinností žádosoti vyhovět, takže se snažte solidně žádat aniž byste je naštvali.

paja1*
hodnocení

0x

Dobrý den, a nevíte jak je to v případě, když spolu rodiče nežijí a ani nejsou manželé? Paní na sociálce tvrdila, že i když žije dítě jen u jednoho z nich, přesto jsou oba společně posuzované osoby!? ..že prý je třeba, aby soud svěřil dítě jednomu z nich do péče. Je to tak? Za případné odpovědi předem děkuji.

wendy*

Prý je to tak když jste nebyly oddaní není potřeba to řešit přes soudxy stačí pouze písemná dohoda mezi rodičy o částce kterou bude měsíčně otec přispívat a že dítě bude nadále v péči matky.

aaella*
hodnocení

0x

Pro účely jaké dávky je potřeba zkoumat společně posuzované osoby?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]