Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze podat návrh do katastru, když je na bytě plomba?

Od: kuld odpovědí: 3 změna:

Mám na bytě dvě zástavy jedné (stejné) banky. Podal jsem před týdnem návrh na výmaz první zástavy, nyní je v katastru plomba.

Dnes mi od banky dorazilo "vzdání se zástavního práva" ke druhé zástavě u stejného bytu. Můžu podat návrh na výmaz té druhé zástavy, nebo musím čekat až uplyne lhůta 21 dní?

Všude se píše, že "Jakmile je na nemovitosti plomba, nelze podávat do katastru nemovitostí další návrhy na vklad."

Nicméně mě se zdá, že to není v rozporu - pořád jde o výmaz zástavy stejné banky, souhlas s výmazem mám a je přiložen k návrhu na výmaz. První se vymaže ta první zástava (dřívější řízení), paralelně poběží pozdějí řízení. Nevidím tam konflikt.

Ale nechci udělat chybu, abych pak neřešil několik měsíců nějaký problém.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

3x

Stačí na ten katastr dojít, a zavolat si odpovědného pracovníka, zeptat se, jak to chtějí, nejjednodušší způsob.

co my tady víme, když nevidíme do těch listin?

jo a mimochodem, čemu je dobré dělat výmaz? Chceš to zastavit někde jinde?

hodnocení

2x

Podat lze hned. V nejhorším případě bude druhé podání čekat, až projde procesem to první.

tlamojed
hodnocení

0x

Pokud někdo píše "Jakmile je na nemovitosti plomba, nelze podávat do katastru nemovitostí další návrhy na vklad." tak je to nesmysl. Návrhů můžete podat kolik chcete a kdykoli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]