Nejste přihlášen/a.
Poradíte mi?
Nerozumím úplně přesně textu,který dostala moje žena.
Měla dluh na zdravotním pojistném a po dohodě byl zhotoven splátkový kalendář.Dlužné již máme uhrazeno.
Na dotaz nám bylo řečeno,že když budeme dále platit penále,tak při případném zamítnutí budeme moci platit penále splátkami.
Pokud přestaneme posílat splátky je možné,že řádost bude zamítnuta a penále bude nutné uhradit celé najednou.
Je to možné?
Zde je text : Pojistné z kontroly je uhrazeno v plné výši, z penále je uhrazeno 620 Kč, zbývá tedy uhradit 15200 Kč. Dejte mi prosím vědět, jestli mám splátkový kalendář zrušit a předat Vaši žádost o prominutí penále k vyřízení nebo jestli budete pokračovat ve splácení penále a teprve po jeho úhradě předám žádost k vyřízení. Děkuji.
Jde o to, že když platíte penále, tak tím penále konkludentně uznáváte a těžko rozhodovat o prominutí penále, tak to chápu já.
Asi by stálo zato požádat o spl. penále až po zamítnutí zrušení penále.
Tak to chápu já. Ale asi bych se the úřednice osobně nebo telefonem zeptal, jaká varianta je lepší, jakou variantu ona vidí jako průchodnější. Když se bude kroutit, tak bych s ní vymámil kontakt na osoby, které o tom rozhodují.
Zkusil bych přestat platit, napsat, že momentálně nemám peníze ptoto a proto a že prosím o prominutí penále, případně si nastudoval zákonné důvody vedoucí k prominutí penále.
Pokud budeš pokračovat v placení, tak s penále souhlasíš a žádné prominutí se konat nebude.
Pokud přestaneš platit, tak splátkový kalendář končí a penále se řeší samostatně. Podáš žádost o prominutí penále, to ti nejspíš neprominou (obzvlášť když část penále jsi už splatil a tedy s ním souhlasil...)a splátkový kalendář ti schválit nemusí takže to budeš cálovat celý, když to nedáš dohromady tak platební rozkaz a exekuce a tím se to zase skokově navýší..
Byly nějaké dluhové prázdniny tím směrem bych pátral, nějaké odpuštění penále bych nečekal..
za jak dlouho to penále je? Já bych se jich zeptal, kdy dělali poslední roční uzávěrku, že jim tam nevyskočilo moje neplacení podstatně dříve. Roční uzávěrka se dělá ze zákona, a pokud mne neupozornili včas, je to z jejich strany porušení zákona. Pak bych se optal jestli to mám hlásit na policii..nebo jestli mne penále zprostí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.