Nejste přihlášen/a.
Jak funguje insolvence?
V příspěvku poradte.cz/... tazatelka uvádí cituji:
sestra ... měla insolvenci a já jí i tak zaměstnala a tím jí i pomohla a po 5ti letech insolvenci celou řádně doplatila, respektive jsem jí s tím pomohla.
konec citace.
Tak to moc nechápu, protože tomu asi moc nerozumím, jak mohla doplatit insolvenci až po 5 letech?
Opravte mne, pokud se pletu, tak insolvence se splácely do 5 let a pokud se celá řádně splatila, tak skončila insolvence okamžikem splacení a pokud se splatilo do těch 5 let alespoň 30%, což se fixlovalo smlouvami o důchodu a jinými fígly, jen aby dlužník nezaplatil víc jak těch 30%, no tak za 5 let bylo oddluženo, neboli věřitelé zkráceni až o 70% pohledávky.
Takže mi nějak neštimuje, tvrzení uvedené v původním příspěvku. Jak mohl někdo doplatit pořádně až po 5 letech?
A kdyby moc tím do placením někdo pomáhal, proč by to natahovaly na 5 let a krmili zbytečně insolvenčního správce?! A že se někdo trefil přesně do 5 let aby splatil přesně to co dlužil? Jaká je motivace?
Buď zaplatím rychle 100% a nečekám 5 let (natož po pěti letech)... Anebo zaplatím něco mezi 30-100% a čekám 5 let a hraju jak to chci splatit...
Anebo mi něco uniklo? Neřešte, že teď jsou jiná pravidla pro insolvence ale že jí ukončit po 3 letech. Řešíme původní pravidla a výrok "po 5 letech řádně a celou", s jakou pravděpodobností někdo zaplatí po více než 5 letech CELOU INSOLVENCI?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.