Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje insolvence?

Od: jd odpovědí: 2 změna:

Jak funguje insolvence?

V příspěvku poradte.cz/... tazatelka uvádí cituji:

sestra ... měla insolvenci a já jí i tak zaměstnala a tím jí i pomohla a po 5ti letech insolvenci celou řádně doplatila, respektive jsem jí s tím pomohla.

konec citace.

Tak to moc nechápu, protože tomu asi moc nerozumím, jak mohla doplatit insolvenci až po 5 letech?

Opravte mne, pokud se pletu, tak insolvence se splácely do 5 let a pokud se celá řádně splatila, tak skončila insolvence okamžikem splacení a pokud se splatilo do těch 5 let alespoň 30%, což se fixlovalo smlouvami o důchodu a jinými fígly, jen aby dlužník nezaplatil víc jak těch 30%, no tak za 5 let bylo oddluženo, neboli věřitelé zkráceni až o 70% pohledávky.

Takže mi nějak neštimuje, tvrzení uvedené v původním příspěvku. Jak mohl někdo doplatit pořádně až po 5 letech?

A kdyby moc tím do placením někdo pomáhal, proč by to natahovaly na 5 let a krmili zbytečně insolvenčního správce?! A že se někdo trefil přesně do 5 let aby splatil přesně to co dlužil? Jaká je motivace?

Buď zaplatím rychle 100% a nečekám 5 let (natož po pěti letech)... Anebo zaplatím něco mezi 30-100% a čekám 5 let a hraju jak to chci splatit...

Anebo mi něco uniklo? Neřešte, že teď jsou jiná pravidla pro insolvence ale že jí ukončit po 3 letech. Řešíme původní pravidla a výrok "po 5 letech řádně a celou", s jakou pravděpodobností někdo zaplatí po více než 5 letech CELOU INSOLVENCI?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Myslím, že uvedená tazatelka to popsala tak nějak "lidově", bez zabíhání do podrobností, nebrala bych její slova jako nezpochybnitelnou pravdu. Její sestra patrně zaplatila takovou část dluhu, že jí byl zbytek pohledávek "prominut", takže to bylo popsáno jako "celé řádně doplacené".

hodnocení

0x

Vaše úvaha je správná. Také jsem se nad tím pozastavil. Nelze ale úplně vyloučit výjimečnou situaci, kdyby celý dluh zaplatila právě za 5 let. Je pravděpodobné, že to bylo jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]