Nejste přihlášen/a.
Zalezi na tom, za aku cenu v tej istej dobe predavaju pneu ine eshopy. Chyba je napriklad mobil za 100 CZK, tam sa nemozete dozadovat ziadnych prav, pretoze aj ako laikovi vam musi byt jasne, ako ide o cenu neprimeranu. Ak bezne stoja pneu povedzme 3200 a on ich ma za 1900, tiez moze ist o chybu. Rovnako to moze byt klamanie zakaznika, ak mate potvrdzujuci mail, obratte sa na COI.
Včera jsem objednal ve výprodejích věc za 99,-Kč - čistě jen z kutilských důvodů - že za tu cenu s tím něco udělám. Právě mi volali s omluvou, že zboží bylo chybně naceněno - NEMÁM PŘEVZÍT BALÍK, NECHAT HO ZASLAT ZPĚT - a že se mi omlouvají za chybu ceny na webu.
Nevím, jak je to právně řešeno - pokud bych si věc převzal místo za 4099,- jen za tu stovečku, asi s tím už nemůžou udělat nic. Naopak - pokud mi to nepošlou, zruší obchod a případnou úhradu peněz předem vrátí na účet.
Já jsem v situaci, kdy věc nepotřebuji - proto je mi to jedno. Nechci aby za mne doplácel nějaký brigádník takové peníze.
Ve vašem případě bych koupil pneu jinde. Zdá se mi to jako nekalá obchodní praktika.
Citujem : Ještě mi došel potvrzovací email ze odesílání do 24h
V tomto bode uz je zmluva uzatvorena, nie je dolezite, ci je tovar zaplateny vopred kartou alebo na dobierku, zmluva uz vznikla a povinnosti su jasne :
eshop :dodat tovar, zakaznik : zaplatit.
A měl jsi už tu objednávku zaplacenou? Protože pokud ne, tak to vymáhat budeš velice těžko, pokud jsi to měli zaplaceno, tak vymoci by to nemělo být těžké.
ostatně, tak toto dělám já, nejdříve ukasy v obchodě zaplatím, a pak až reklamuji - chybnou cenu na účtence vs na regále. Dám jiný způsob není možný, pokud se začnete zajímat o to, jestli cena platí, tak vám to už neprodají ) I když mají povinnost vám to prodat za cenu která byla na regále. Ale je to velice těžko vymožitelné, když to s účtenkou v ruce a fotkou regálu to je vymožitelnost na vrácení přeplatku do 60 vteřin.
tedy ve tvém případě, jediná možnost je trvat na objednávce, a neakceptovat jejich chybu.
Každý se dostane k soudu, když na něj někdo jiný podá žalobu, od toho jsou přece advokáti... sranda je, když se druhá strana nedostaví, první strana navrhne rozsudek pro zmeškání a druhá strana prohraje, ať jde o jakoukoliv blbost, a má smůlu... Věděl jsi to!?
Už proto je u mě hlupák každý, kdo dobrovolně nemá datovou schránku, protože z klasické poštovní schránky je velmi snadné takové oznámení vybrat a soud vyhrát ) A přitom stačí pouhá chyba, a vůbec se to nedozvíte,...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.