Nejste přihlášen/a.
Mladý musí dokázat, že je zodpovědný mladý muž. Že tebe nechá dostudovat a sám se také bude učit. A také, že je mu jasné a ví jak vás chránit, že na dítě jste opravdu nezralí. Musí on a ty s ním, dokázat. že si důvěru zasloužíte.
V 17-ke ma niekto dokazovat, aky je zodpovedny muz? Ako to ma robit? Kreslit mamicke graf ako vo filme :
nastup na VS, diplom, nastup do zamestnani, povyseni, prvni dovolena v Jugoslavii, nakup auta, prvni dite?
Mamicka by sa hlavne mala postarat, ci je dcera nalezite poucena o ucinnych metodach antikoncepcie, nebudu predsa so sexom cakat, ked bude mat mlady dobre platenu pracu a samozrejme az v manzelstve. To su nefunkcne rady pre katolicku omladinu.
Nehovoriac o tom, ze v 17-ke nemusi byt zodpovedny, ale v 25-ke bude.
Peterko, nějak je mi proti srsti, že všechno necháváte na dívce. Nemyslím si, že mladý má nalajnovanou cestu, ale je rozíl mezi klukem a podivínem s kérkami a vyjadřováním zednického přidavače. Toto, co se mi snažíte říci, jsem zažila u sebe, svých dcer a také u své vnučky. O všechny jsem se bála, ale všechny si, naštěstí, vybraly dobře, jejich kluci byli k životu zodpovědni. Všichni dostudovaly a mají rodinu. Nemusím se dívat, jak žijí z ruky do huby a jak děti neznají tátu. A o to tady jde. Až budete mít dceru, které se budou "zapalovat lejtka" vzpomeňte si na své představy. ![]()
Diano, je to docela normální, ale zase to tak normální není. Ale taková odpověď ti asi na nic není. Máma tě asi zatím živí a má o tebe strach. Abys dostudovala, abys teď ještě tak mladá neotěhotněla, abys...těch abys by bylo určitě je víc. Měly byste si s mámou v klidu a bez emocí popovídat, obě říci svůj názor a máma by brzy kluka měla poznat, třeba by se její obavy zmenšily. Máma tě určitě pro nějaké spory nechce ztratit a ty ji určitě taky ne. Máma by tě ve tvých 17 už neměla nijak direktivně řídit, nařizovat a zakazovat ti, spíš jen radit. Má na rozdíl od tebe mnohem víc zkušeností. Ve tvém věku máma z dcerou bývají docela dobré kamarádky. Možná by bylo dobré, kdybys mámě dala svůj dotaz tady i odpovědi které dostaneš, přečíst. V nejhorčím, bude ti brzy 18, a pak můžeš říct, ať ti nemluví do života. Ale to by bylo to nejhorší řešení! Zlatá máma, potřebuješ ji, miluješ ji, a ona tebe, važ si jí. Přeji ti, i tvému klukovi, i mamince, ať se vám v životě daří a máte ho plný radostí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.