Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jeho rodina je se mnou naprosto v pohodě, ale moje máma zakazuje mi s ním být

Od: dianakito* odpovědí: 32 změna:
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mně a mému klukovi je 17 let. Už rok jsme spolu. Já jsem ho seznámila s mou mámou(v rodině mám jen mámu) a pak on seznámil mě s jeho rodinou. Jeho rodina má mě ráda a vždycky jsem vítána. ALE Moje máma za pár měsíců po seznámení s ním z ničeho nic ho začala nenávidět. Ona mi nezakazuje být s nim v kontaktu (psát se, volat), ale zakazuje mi být s ním něco víc než "známí". Zakazuje mi všechno, co se ho týká v reálném světě. Ona ho značně kritizuje a nesnáší. Už půl roku s klukem chodím ven na tajno. Mně to už začíná vadit, já ho miluju a chci s ním trávit čas normálně. Chci, aby máma věděla s kým jdu ven, s kým chodím. Jsem naskrz prolhaná... Nechci už lhát, nechci ho skrývat. Co mám dělat? Jak mám jí to podat?
On je z inteligentní bohaté rodiny, vychovaný, chytrý (na gymlu dostává samé jedničky a vyhrává v mat. olympiádách), nepije, nekouří, není podpantofličkář. Nechci ho skrývat jako zločince. Jak můžu změnit mámy názor na něj? Prosím, pomozte mi
doplněno 17.08.22 10:55: Co si máma o něm myslí: má dvě osobnosti, nesmím mu věřit, jediný účel s kterým se mnou je: zatáhnout me do kalhot, podpantoflickar, nevychovaný Rom(máme s nima špatné zkušenosti)+(on je Rom jen ze strany matky, táta je Čech, my jsme taky Češi), může mě zatáhnout do své kriminální aféry (sex ve 4, drogy, cigarety, alkohol apod), vztahy a sex(za rok jsme žádný neměli) v 17 nejsou normální, s ním si zničím svou reputaci
doplněno 17.08.22 14:10: Mámu mám moc ráda a proto ji nechci lhát. Mě to moc mrzí

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

On je z inteligentní bohaté rodiny, vychovaný, chytrý (na gymlu dostává samé jedničky a vyhrává v mat. olympiádách), nepije, nekouří, není podpantofličkář.

A vy jste z jaké rodiny, že je s Vámi jen máma? Jakou udělala případně chybu Vaše matka, že ho nemůže ani cejtit? Nehraje tam roli ten faktor, že podle sebe posuzuje jiné? S tím nic nenaděláš. Leda se odstěhovat.

dianakito*
hodnocení

Táta nás opustil, když mi byl skoro rok. Sourozence nemám. Prarodiče umřeli.

To je mi líto, pokud Vám matka neřekla a nikdo z rodiny neřekne, protože nežije, tak má matka svého kostlivce ve skříni a vpodstatě svou matku na 100% neznáš a nevíš její chování v těchto situacích.

jd

A je to venku, on je ROM, matka je rasistka. Tvoje maminka nechce černý vnouče to je celý... Ženské v práci by se jí smáli.

Ale pokud ten Rom chodí na gympl, a jeho rodiče neparazitují na dávkách, tak je asimilovaný, nebál bych se ...

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Pomlouváš mámu, tu, která se o tebe celý život (17 let) stará, živí a šatí tě a platí za tebe účtenky. Naopak obdivuješ rodiče "polocikánského" kluka, kteří pro tebe neudělali nikdy nic. Ale nepíšeš to hlavní. Co jinak, kromě toho, že chceš přes nesouhlas mámy, trávit čas s klukem, vůbec děláš? Studuješ? Pracuješ? O co se staráš doma? Nejspíš studuješ střední (za máminy peníze). Kluk taky nejspíš studuje střední školu, pak půjde na vysokou (když má ty jedničky), pak možná do zahraničí (jazyky) – rodina je bohatá, rádi mu to zaplatí. A to je nějakých cca 10 let. Teprve pak on začne žít svůj život. Kluk se dobře učí = bude studovat, ale chce zábavu = chce holku. Ty mu na ty roky studia dobře posloužíš, jeho rodiče vědí s kým kluk (po)leze do postele, jsou inteligentní, budou mu tě schvalovat a budou velmi rádi, když si ho co nejdéle udržíš, nejlépe, když mu posloužíš na celou tu dobu (při střídání holek by mohl přijít k různým "úhonám"). No a po návratu (pokud nezůstane ve světě) si vybere ženu a matku svých dětí a bude dělat kariéru; rodiče mu pomůžou ve svých kruzích vhodnou najít. To rozhodně nebude holka, co má jen mámu, nota bene hroznou mámu (jak sama říkáš). Holka už je stará (bude ti už skoro 30 let) navíc se tahala celou dobu, a s máminým souhlasem, s klukama už od svých 17let. Taková rozhodně není ta pravá pro jejich kluka. Ze dne na den tě nebudou znát. Jsou to rodiče, mají svého kluka (ne tebe) rádi a chtějí pro něj (ne pro tebe) to nejlepší. Ale tvoje máma má ráda tebe, a taky pro tebe chce to nejlepší. Rozhodně ví o světě víc a nechce, abys dopadla, jak píšu. Abys za 10 let zůstala zestárlá, opuštěná, nešťastná, sama a v depresích. Život není spravedlivý. Máš dobrou mámu, ona ví, proč ti to nechce dovolit. Ida

dianakito*
hodnocení

Mámu mám moc ráda. Ona vůbec není špatná, jen je přísná. Tuto otázku jsem psala nejen protože chci být s klukem, ale i protože chci, aby máma o tom věděla. Mě to mrzí, že to skrývám. Já jen nevím, jak mámě to správně podat a říct, že mu věřit můžu a nic špatného mi neudělá. Jinak studuju v gymnáziu, samý nemám, ale mám vyznamenání, mířím na pediatra. Čas na něj moc nemám, ale když máme oba volný čas, tak ho chceme ho strávit spolu. A když už s ním někam jdu, tak chci, aby o tom věděla i máma, jenomže nemá ho ráda a nepustila by mě s nim.
Děkuji Vám za odpověď a Váš čas

hodnocení

1x

Tady něco nesedí...

Nejdřív píšete že kluk byl problémový sex ve 4,drogy,alkohol,cigarety atd...a pak je najednou píšete nejlepší student,vítěz olympiád introvert,samotář,nepije,nekouří,posilovna sportovec..

To je velká otočka samozřejmě možné je vše ale takový obrat nevím...

Tak si myslím že máma se od někoho dozvěděla o jeho minulosti a proto otočila.Za předpokladu že je vše pravda co píšete..

Jano, to píše, že si o něm myslí matka. To není jeho chování, ale domněnka budoucí tchýně, která ho bere pomalu i za vraha, jak to čtu.

Aha tak to se omlouvám já to pochopil z textu jinak.Ale i tak mě přijde že to je jeho minulost"může mě zatáhnout do své kriminální aféry (sex ve 4, drogy, cigarety, alkohol apod" díky

To právě nechápu, co bylo zlomem, že se matce tak zprotivil, že má názor sex ve 4 letech a drogy.

To je tak blbá, že vymyslí takovou pitominu? To viděla v televizních seriálech? Sex ve 4 letech nelze už z biologického hlediska. Ve 4 letech ještě hodně kluků ani nemluví.

:-D:-D tak já to zase chápu a určitě se nepletu že měl/ provozoval sex ve 4 lidech dohoromady.Třeba on a tři holky atd...

Jano, tak teď jsi mě nachytala slušně. Já vůl. Ve čtyřech *haha*

A co sex ve 4 hodiny ráno? To je zvrhlost *smich*

max2

No jestli ona mama nebude snad pani ucitelka, ze? Take jsem neco podobne zazil. Zacatek v naprostem poradku,

asi si jeji matka myslela, ze to dceru casem prejde. Pak najednou otocila a vse bylo spatne, zacali jezdit na vikendy k pribuznym, kam predtim ani nepachli, specialita byla v nedeli k obedu cesnecka, aby nasledne asi vadilo slecnu libat,

hehe to me vzdy rozesmalo a pobavilo. No a pokracovalo slovnimi utoky: "Aaa, pan prisel". No to kdyz jsem prisel a zazvonil. Teda dcera mi to vse vyzvonila, tak jsem se slecny zeptal, ze muze muze prijit taky sama, kdyz to mame tech 40 metru pres ulici, zee?

A nakonec to byly slova, ty mas prece domek (jedinacek), jsi bohata a mas 1/3 mlyna. (haha, mlyn byl stara bouda, akorat tak k oprave a ten dum mam taky, akorat dnes uz o polovinu vetsi. *smich*

jd

@max2 Nepochopil jsem bohužel pointu, tak jste se vzali a žijete spolu až do dnes?

@gumidek to nejni žádná jana, ale jany starej... Neumí si založit vlastní login.

jd... no kdo to má čuchat. Ty jsi taky kdesi napsal v týdnu, že jsi žena a jsi chlap. Snad...:-D

jd... tak co si? Žena nebo chlap? Nebo jedno z 20ceti pohlaví? :-D

poradte.cz/...

jd

Nene! to si pleteš (nejsi sám) s id, to je žena, ja jsem jd !

tak to sorry jd *zdravi*

koukám, že je to jp...

hodnocení

0x

Už jsem ti odpověděl na tvůj druhý dotaz a až potom jsem přečetl tento. Píšeš: ...zatáhnout do své kriminální aféry (sex ve 4, drogy, cigarety, alkohol apod No, jestli se to týká jeho, tak to bych se mámě vůbec nedivil, od takového opravdu dál! Ten by naivní sedmnáctku snadno oblbnul!

dianakito*
hodnocení

Problém je v tom, že on takový vůbec není. On nepije, nekouří a nic špatného nedělá. Je to introvert, který sedí doma a hraje na PlayStationu, občas skočí do fitness centra a jde s kamarády/spolužáky na pár hodin ven. Nemluví sprostě, ale spisovně. Je to kluk, kterého mají rádi dokonce i učitelé.

No a co bylo tím zlomem, kdy se matce zprotivil?

dianakito*
hodnocení

Já ani nevím. Najednou mi řekla, aby jsem se s ním neobjímala a nechodila za ručičku, aby zůstal nic víc než "známý" a že láska neexistuje. Pak jen zlý popisy, které vůbec nevím odkud zjistila(nejspíš vymyslela). A také řekla, že mi zničí reputaci.

To jí luxusně přeskočilo, pokud mu sama nevolala nebo nezjišťovala u rodičů či nesjížděla nezabezpečený facebook a dostala se na vše.

Kdyby se rafnul v sobě a takové tchýni přišel slušně oblečen s kytkou a bonboniérou nejlépe na matčiny narozeniny, tak třeba zase otočí, ale to by to musel u tvé matky brát jako takovou hru. Nesmí být hrdý. Potom to neudělá a raději bude s tebou natajno anebo vztah končí.

No nazdar, láska neexistuje...toho som sa za celý život napočúúvala až do zbláznenia :) Toto poväčšinou produkujú zatrpknuté ženy (rozličného veku), ktoré počas svojho života nenašli lásku, partner ich opustil (čo bohužiaľ aj potvrdzuješ), a oni sa s tým nevedeli zmieriť. To ale nie je problém tvoj, ale tvojej mamky. Bohužiaľ, zatiaľ to zrejme nechápe, ale ťa zrejme aj sklamem, s týmto sa veľmi ťažko pracuje :( Nechcem ťa strašiť, ale priprav sa aj na alternatívu, že to bohužiaľ bez klamstva, resp. tajomstiev ani nepôjde. Hold tvrdohlaví neústupčiví ľudia nás často naučia klamať, aj proti našej vôli. Ale môžem sa mýliť, možno pomaličkými krokmi by sa to aspoň zlepšiť mohlo...skús jej to tak nebadane podsúvať, keď hovoríš o škole, nezabudni pripomenúť že ten spolužiak o ktorom hovorí, že je to a hento, vyhral tú a tú olympiádu, alebo dostal opäť jednotku, alebo pochvalu od učiteľa...a že ti pomohol v tom a tom, bez neho by si to nezvládla...proste trochu podsúvať dobré chovanie, pozitíva, povahu a tak...no ako vravím, je to neisté, držím však palce.

hodnocení

0x

Nie je mama volicka Okamuru alebo podobnej strany a neznasa Ciganov?

Cigáni volí Fialu nebo ANO?

To neviem, ale ak mamicke imponuju strany s jasne xenofobnym a rasistickym pozadim, tak odpor k priatelovi, ktory je 1 / 2 Cigan je pochopitelny.

Mě třeba cigáni vadí a rozhodně by mě nenapadlo to podkládat politikou ve které se dnes vůbec neorientuji.

meta
hodnocení

0x
Třeba tím že má mamka jen vás tak se bojí že o vás přijde a má o tebe zbytečný strach. Prostě si to musíte vyříkat. Další možností je se v 18 postavit na vlastní nohy osamostatnit se, opatřit si práci a vlastní bydlení - aby ses uživila a mohla se stát nezávislou, pak budeš plně zodpovídat sama za sebe a budeš si moci dělat, ´co budeš chtít´.

No jestli chce studovat VŠ na doktorku, tak to půjde velmi těžko. Jedno z nejdražších studií v ČR.

id
hodnocení

0x
@diano : ptáš se jak to podat mámě. Jednoduše. Jak půjdeš na celý den na brigádu (doufám, že si přes prázdniny na kapesné vyděláš sama), tak přepošli tuto diskuzi mámě. Bude mít několik hodin na to, aby se uklidnila. Snad po tom si dokážete sednout a vysvětlit si problém. I ty budeš muset udělat kompromisy, ne jen máma.

jd
hodnocení

0x

@dianakito prosím tě a co ti imponuje na introvertním domácím peciválovi, který hraje PlayStation? :-o

A máš nějaké kámošky? Co ti na to říkají?

tvoje máma má o tebe strach, a ani se jí nedivím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]