Nejste přihlášen/a.
Zvažuji nákup určitého zboží z polského internetového obchodu, ale problém je v tom jak to dostat z toho polska na mojí adresu v Česku tak aby doprava byla co nejlevnějši a nejjednodušší a také spolehlivá. Zboží které chci koupit vychází v Polsku asi o 1500 - 3000 Kč levněji než v Česku a jednalo by se o zásilku vážíci asi kolem 40 kg. Kontaktoval jsem se ohledně toho už s prodejcem a ten chce za dopravu do Česka 250 PLN což je v přepočtu +/- 1350 CZK. Ta doprava je docela dost drahá a cena zboží by se mi tím dost prodražila a už by to tak cenově výhodné nebylo. Chápu ale, že dopravci mají takové vysoké ceny dopravy hlavně do zahraničí což dost znevýhodňuje internetové nákupy ze zahraniči a proto hledám nějaký způsob jak zboží z Polska dostat co nejlevněji, tak aby se to alespoň trochu oplatilo.
To je zase otazka, chapete, ze se to musi oplatit i prepravci? Však si tam proto zajeďte, nechte si to poslat na hranice, nechceš si to poslat do přeposílat tel ské firmy, moznosti je mraky.
Tak schvalne o kolik je to drazsi? Doprava přímo z Polska do zahraničí samozřejmě stojí nesmysl, vyjde levněji si to poslat po Polsku budou přeposlaci firmy - no je s tím víc práce, delší doba, nechces slevu zadarmo.
A co budeš objednávat? 40 litru repkoveho oleje po 18,-? U nas stoji 60,-
A souhlasím, že v Polsku jsou čínský věci daleko levnější, protože Polsko je několikanásobně větší než my, takže mám číňanů i několikanásobně nižší ceny
Dalo se čekat, že se tu objeví nějaci neslušní co si budou chtít zakopat do někoho kdo položil slušně dotaz který jim není po chuti. Nebereš v úvahu, že jsem psal "Zboží které chci koupit vychází v Polsku asi o 1500 - 3000 Kč levněji" a "Chápu ale, že dopravci mají takové vysoké ceny dopravy hlavně do zahraničí". Také jsem nikde nepsal, že chci z toho Polska kupovat čínské zboží. Bohužel takových neslušných trollovacích hňupů kterým nejde o to někomu poradit, ale zakopat si do někoho je tato poradna plná.
Pravda, moje nadiktovaná odpověď nahoře (speech2text) není moc srozumitelná.
Chtěl jsem ti pouze říci, že když nenapíšeš o jaké zboží se jedná, současně se jedná o objem právě na hranici, který už se nedá rozumně poslat ani poštou ani PPL kem (nad 30 kg) a a těžko se to vyplatí, tak jsem ti jenom shrnul ta dilemata...
Současně znám polský trh a vím o čem to je. A jak tam lidi jezdí na nákupy a hlásí, že tam řepkový olej stojí 18 Kč... no jo ale, čas těch lidí je asi zadarmo (bezcenný).
Poradil jsem ti přeposílací služby, ale dělattivních kalkulaci nebudu, to snad zvládneš sám, nebo ne?
poradil jsem ti další možnost: nechat si to poslat na hranice, jenže to přijít těch 40 kg už bude trošku problém, jestli se to vejde do těch jejich boxů?
Ještě ti poradím, na celém světě funguje služba poste restante, tedy jakákoliv pošta na světě je v podstatě výdejní místo, jenže to by se musela splnit další podmínka, že to půjde poslat poštou kvůli velikosti/hmotnosti, a že to prodávající bude ochoten poslat poštou... A že ty si budeš ochoten zajet k hranicím...
vzhledem k tomu že nevíme, o jaké zboží se jedná, jak je to velké, ani kde bydlíš a jestli jsi ochoten si zajít k hranicím, tak nezbývají než ty přeposílací služby, co jsem ti poradil. pokud si čteš čas navíc, spojená rizika (kde se zásilka rozbije, zasekne), tak ta celková úspora asi nebude moc veliká...
ps: když jsem si kdysi nechával z německého Amazonu poslat přes známého jakousi věc, došlo to do lámané a zase jsem musel přes známého to posílat na vrácení... tyhlety šílený logistický procesy = nakonec veškerá úspora žádná, jen ztracený čas. Proto velmi záleží na druhu zboží... je kazivý? Může se cestou rozbít...?
jd: Nechápu proč chceš vědět co chci v tom Polsku koupit když podle toho co píšeš vyplývá, že víš, že je to 40 l řepkového oleje a asi čínského. Zrovna tobě chytráku nebudu sdělovat o jaké zboží se jedná a kde bydlím. Takových vychytralcu co lákají osobní údaje od lidi je všude dost. Nechtěl by jsi náhodou abych ti sdělil číslo bot, barvu oči, číslo občanky a platební karty atp.? Poradit přeposílací služby bez uvedení nějaké konkrétní je něco jako např. poradit někomu na dotaz, čím natřít plechovou střechu, že nějakou barvou. Radíš přeposílací služby, ale přitom je zároveň kritizuješ a nedoporučuješ, protože jsou nespolehlivé a zboží doručí určitě rozbité. Nevím proč by zaslání 40 kg měl být problém. Ano, každá zasilatelská služna to asi nepřepraví, ale když to prodejce nabízí přes internet tak snad musí počítat s tím, že to zákazníkům bude muset nějak zaslat. Pokud jde o balikomaty (boxy) tak tato služba pro nás z Česka není použitelná. Jde o to, že firma InPost která to provozuje neumožňuje balíky vyzvednout lidém kteří nemají polské tel. číslo (+48) o čem svědčí recenze od lidí z Česka u jejích aplikace na Googl/.... Je vidět, že mne chceš odradit od nákupu čehokoliv z Polska, protože podle tebe jsou s tím velké problémy a neoplati se tam tak nic kupovat.
Zkuste jestli dané zboží nenabízejí na portálu Allegro.pl. Tam dopravu často zajišťuje DPD a třeba u drobnějších zakázek vychází doprava levněji, než u nás v rámci Česka (např. 3kg dopravili do Česka za 3.45 EUR).
Využívám služeb tohoto zprostředkovatele.
Počet použití: Počítám tak max. 5x úspěšně a 2x neúspěšně (jednou nestíhali vůbec (Covid), aukce skončila, než se ozvali, jednou by to v pohodě stihli, ale já dostal v mezičase jinou nabídku).
Když stihnou včas tu počáteční proceduru s proformafakturou, tak z mojí strany 100% spokojenost.
Struktura ceny je opravdu poněkud nepřehledná. Napoprvé jsem to risknul. Ale v pdstatě o nic nejde, pošlou proformafakturu a když člověk není spokojený, tak zkrátka nepošle prachy a obchod neproběhne.
1. položka je poplatek za asistovaný nákup (objednají na tvoje jméno, ale ty komunikuješ jen s nimi), nemusíš využívat
2. položka je cena zboží + dopravy v PL (když komunikuješ s obchodníkem napřímo, platíš jemu a ne zprostředkovateli.
3. položka je manipulační poplatek (platí se vždy)
4. položka je za dopravu z hranic CZ/PL k tobě domů
Vím o této službě a zvažuji jeji využití. Je to ale spolehlivé a jak jsi s tím spokojený? Kolikrát jsi to už využil? Když se ale dívám na jejích ceník tak jsem z toho příliš nepochopil zda cena je složená z ceny zaslání na adresu v Polsku a k tomu ještě další cena za dopranu (přeposlání) na adresu v Česku a nebo mají nějaké jednotné ceny za vše podle váhy zásilky.
Napíšu to pro hlavičku ještě potřetí: bez posouzení, o jaké zboží se jedná, jakékoliv doporučení je plácání prázdné slámy...
věř tomu, že ta tvá dilemata mám za sebou a řešil jsem to mnohokrát, ať už v rámci pracovních a nebo i soukromých nákupů, kterých proběhly tisíce. V výsledku jsem se pak mnohokrát ptal, stálo to za to? Anebo to byl jen nové zkušenosti, které ukázali, že tudy cesta nevede.
Ale jinak to bude vycházet pro studenta, pracujícího, byznysmena, důchodce. Opět: nejde radit. Zvláště, když se tak chytře ptáš na spolehlivost. Ano, při nerozbitný ch věcech bude spolehlivost vyšší, při skleněných a křehkých věcech bude spolehlivost velmi nízká, a kdo za to ponese odpovědnost... tak to si sám vyzkoušíš.
já o tom uvažuji už je u nerozbitných věcí. Stačí takto?
amper: Přiznám se, že ty položky příliš nechápu. Pokud bych tu službu využil tak bych si zboží asi chtěl objednat a zaplatit sám a pouze bych ho nechal zaslat na jejích adresu v Polsku kterou by mi sdělili což předpokládám, že to ta služba snad umožňuje. Cena pokud jsem to pochopil zprávně by pak byla složená ze dvou položek za úřijetí zásilky na adresu v Polsku a manipulaci s ní a pak ještě další položka za odeslání z Česka asi DPD na mojí adresu.
hlavicka: Ano, je to tak ,jak píšeš. Jen 2 položky.
jd má asi bohaté zkušenosti, já bez dlouhého zkoušení přišel ke stejnému závěru. Z Polska kupuji jen věci, u kterých je enormní cenový rozdíl nebo u nás nejsou vůbec dostupné. U ostatních to za to riziko nestojí. Takhle jsem přišel třeba k náhradním dílům z vrakáče (evidentně původem z GB) za zlomek předražené české ceny, nebo ke zboží, které pocházelo ze země mimo EU a já ho mohl koupit sice napřímo, ale jako fyzické osobě by mi nikdo nevrátil tamní DPH a tady bych zaplatil místní DPH a pravděpodobně i clo. U polské pobočky firmy to šlo bez cla a samozřejmě s jedním DPH.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.