Nejste přihlášen/a.
Ono se říká, že červené víno má mít pokojovou teplotu, ale to je z dob, kdy v těch pokojích měli těch 16-18°C. Takže chladit se má, ale ne moc. 16°C je přeci taky chlazené.
Jedna z možností je, že to nebylo příliš kvalitní víno, tak ho podchladili, aby nebyly cítit různé pachutě.
Ve džbánku to donést mohla, ale zas 2x to přelévat... to už není dekantace.
Ta urband legend s tou pokojovou teplotou kdysik je nesmysl. Kolem těch 16-18 °C má mít červené kvůli vůni.
Lít víno do petky je zhovadilost nejhrubšího zrna. To by neudělal vinař s vínem, ale nýmand s nějakou sraczkou.
Dobrou chuť, Pražáke
Co máš proti petce? Např. krabičáky z Francie ze stáčírny, tam je to taky v plastu a jsou to dobrý vína. Rozhodně lepší petka než nekvalitní korek, to platí i pro plastový špunty, korek je jen víc "estetickej" při vytahování z flašky a očmuchání :D
Souhlas s vinotékou pro pražáky - levná sudovka a jede se na kšeft. Většina lidí tam je spokojená, vinaři chodí jinam...
Červený by úplně orosený být nemělo, ca 12-15°C a v džbánku (karafě) to donést mohla, určitě při požadavku na celou flašku.. Po skleničkách to víc sype = tahle vinotéka jede na kšeft.
Taky nemám nic proti PETkám. Samozřejmě ze sudu do PETky a tak do 3 dnů spotřebovat. Jediná nevýhoda PETky je, že to na stole moc parády nenadělá. Výhoda zase je, že když se nedopije, stačí zmáčknout, aby tam nebyl vzduch a další den chutná stejně.
Jinak Moraváci jsou už přizpůsobený na "Pražáky" (= vše mimo JM), krom toho parchantěj sami, takže kolikrát ty své zásady nedodržují ani když je o pro ně.
Přesně tohle chování některých moravských strejců "takyvinařů" s tím "dáme pražákom" vedlo k tomu, že si ti pražáci zvykli pro víno jezdit ke kvalitnějším vinařům do Rakouska. A strécové si ty své kyselé hrozny můžou vyžrat sami.
Však ty nejkvalitnější nedávají a chcou je pro sebe. Vůbec je netrápí, že pražák vypije patok nebo koupí víno z Itálie či Rakouska.
...ty nejkvalitnější nedávají a chcou je pro sebe...
to toho tolika vypijí, nebo mají málo vína? Proč neudělají více a neprodají to?
Velká vinařství klidně prodají do zahraničí. Neprodávají je do supermarketů nebo hospod.
Naopak chytře zužitkují i tu horší kvalitu pro pražáky, takže do poslední kapky ekonomiku zvládají
Jinak nevěřím, že zmiňovaná událost se odehrála na Moravě. Podchlazené červené a do petek. S tím by na Moravě nikdo existovat nemohl.
Muhehé
Kvalitní sklípek na autobusové zastávce, Chateau de Tetrapack pozdní sběr. Tož to už jsi mohl rovnou pro krabičák do trafiky.
Cajzlom se fakt dá vylemtat všecko.
Zajeď si do Mikulova, tam ti nebudou lít celou dvoudecku, ale půldecku. Bo víno se nechlašče, ale ochutnává a i rypákem.
To vinařství se jmenovalo jak a traťě má kaj?
Jo, koukám. Nevypadá to na první pohled špatně. Ale akční dny na rotující Bernardovu pípu,... tam se asi jede hlavně v pivu a víno je tam jen, aby se neřeklo z té druhé strany.
Každopádně to byl zážitek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.