Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka a účet v jiné bance

Od: libor007® odpovědí: 8 změna:
Přátelé, KB mě dokáže i po mnoha letech nepříjemně vytáčet. Neví někdo - jde u nich zrušit osobní účet a hypotéku kvůli které je využíván platit z jiné banky inkasem/převodem?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gel
hodnocení

4x
Nutno si přečíst smlouvu (anebo se zeptat banky), většinou tam bývá, že musíš mít účet u nich, případně ho musíš využívat, anebo z něj platit splátky.
hodnocení

No dřív jsem měl ve smlouvě nějaké kidy o zvýhodněné sazbě a využití služeb, ale smlouva se už refixem několikrát měnila. Těžko tak odhadovat...
jd

Teda z hypo zase tolik zkusenosti nemam, ale odhaduji, ze ty zmenove dodatky jsou pouhymi doplnky a pokud vyslovne neresi konkretni vec, tak ta je stale v platnosti dle textace puvodni smlouvy!

Banky mivaly poplatek 5000,- za zmenu smlouvy na vas popud.

Pokud ale pri dalsim dodatku (dalsim refixu) navrhnete tuto zmenu podminky pouzivat jejich ucet, myslim ze by to mohlo byt bez poplatku, pokud ale bude vule. Ale technicky ty splatky mivaji banky provazane z bezneho uctu, takze asi jak ktera banka..

iv®
hodnocení

2x
Dejte dotaz přímo svému bankéři, u ČSOB nic takového nemám, žádné povinné zřizování účtu a ani aktivní užívání.
jd

Tak to bych se divil, zrovna u ČSOB :)

hodnocení

0x
Mam take hypotéku u KB a je podmíněna tim, že u nich budu mit i běžný účet a budu ho používat, pokud to nedodržím můžou mi navýšit úroky. Už jsem take refinancovala, ale tato podmínka mi zůstala, měnily se jen úroky. Obraťte se na svého finančniho poradce z banky, ten vám to řekne přesně.

hodnocení

Díky za zkušenosti. Byl jsem se jen tak poptat,když jsem šel kolem banky a prý to jde. Ovšem zatím jsem neřešil, co to obnáší. V minulosti za změnu smlouvy chtěli 4000kč a to jsem se dozvěděl až na můj přímý dotaz, jinak by mi to snad naúčtovali až pak. Ale bxlo to při refixu a já se tehdy ozval - najednou to šlo i zdarma. Teď je ale situace jiná. V nejhorším to doklepu - dva roky...
jd

Ale kdeze, vsechny tyto poplatky musi byt popsany ve smlouve, takze staci tu smlouvu precist! Vsak to same co pises ja pisu v dnesnim prispevku vyse.

A vsechno jde kdyz se chce. O tom pisu take (kdyz je vule).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]