Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Injekce do kloubu kolena?

Od: aja1946® odpovědí: 9 změna:
Znam Synovic a něco jako Hyaluron, presny nazev uz nevim,doplacelo se neco okolo 1200. Nas doktor ted dava jen Duralone za 1800. Ma nekdo zkusenost?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zažila jsem podpůrné injekce do kolene a jediný výsledek byl, že mi mizely peníze. Koleno bolelo pořád.

Pokud je skutečně silná artróza, nepomůže nic, kromě totálky. Jsem po TEP 6 let a nemohu si to vynachválit. Běhám, jako zamlada. Bála jsem se toho, ale kdybych měla stejné bolesti i v druhém koleni, nerozmýšlím se a jdu hned. Už vím, do čeho a vím taky, že to nebylo vůbec tak strašné. Jen je nepříjemné, že se na zákrok velice dlouho čeká. Dva roky nejsou dneska žádná doba.

Pokud jste staršího věku, tím spíš jděte. Protože čím je pacient starší, tím je větší pravděpodobnost, že mu umělý kloub vydrží do konce života. Mladí lidé musí občas po letech na výměnu, starší člověk to už má natrvalo.

Nebojte se, injekce do kolene Vám pomohou opravdu jen od peněz. Já když mažu přes lesy, 15, 17...km, v duchu šikovnému panu ortopédovi blahořečím. Jaga.

hodnocení

2x

Ta kolena, to je jedno velké tajemství. Druhá babička měla tak strašné bolesti, že byla nucena používat chodítko, hole a později "francky" napomohly. A to máme v rodině fyzioterapeuta a rehabilitační! Asi před půl rokem dostala nového, mladého doktora a ten udělal nová vyšetření a pravil, že dna se projevuje na palci nohy, ale že ona ji má v kolenách. Dal ji seznam jídel, která striktně zakázal, některá dovolil jako občasný prohřešek. Neuvěříte, Liduška chodí bez chodítka a dokonce bez hole. Nevidět to, neuvěřím! *palec*

id
hodnocení

0x
Dobrý den Ajo. Mám info pouze od tety. Vyhodila 1800,- a prý se jí vůbec neulevilo. Konečně si dala říct, přilepšila si stravu a začala se konečně hýbat, ne jen čučet na tv a cítí se lépe jak po injekci.
hodnocení

No mne pred rokem te Monovics napul roku hodne ulevil. Hybu se hodne amyslim, ze se stravuju celkem zdrave

olinl
hodnocení

0x

Kolega v práci na ty injekce do kolena také chodil, něco doplácel sám, něco pojišťovna, ale po roce už toho měl plný zuby, protože nic z toho dlouhodobě nefungovalo. Už je půl roku po operaci, má umělý kolenní kloub a zatím říká že dobrý..

hodnocení

Beru, ale ve svem veku uz kloub ne.
olinl

Zmiňovanému kolegovi po operaci je 53 let.. . Jedině ještě zkusit kloubní výživu, ale nevím v jakém stavu kloub/y máš/te. Příbuzná (73 let) používá Barny`s Sioux MSM/... po čtrnácti dnech používání klid, teď to nebere a klouby ji bolely stále jak při chřipce. Akorát chuť nic moc.. Na Heurece v odkazu jsou i recenze výrobku (102 recenzí).

hodnocení

0x
Injekce obsahující kyselinu hyaluronovou dokáží ulevit kolenům a "promazat" je, ať už se jmenují jakkoliv. Nejsou všelékem a neúčinkují úspěšně u každého. Stejně tak jako injekce vlastní plazmy. Vždy záleží i na tom, jak je koleno opotřebeno či poškozeno. Důležitý je pohyb, plavání, jízda na kole, snížení hmotnosti, stav ledvin. To vše může snížit pocit bolestivosti. Ty injekce se běžně aplikují tři v časových rozestupech zhruba týden, jednou, případně dvakrát ročně. Až poté může člověk říct, jo, dobrý, pomáhá to, nebo uvažovat o jiném řešení, třeba operativním.
Nejsem doktor, ale už mám v kolenou něco napícháno a tohle jsou vlastní poznatky.

hodnocení

0x

Mně injekce pomáhají oddálit operaci a výměnu kloubu.

Chodím asi 8 let. Tenkrát mi doktor řekl, že mám II. stupeň osteoartrózy a ať se připravím za pár let na výměnu.

2x do roka mi píchne do kolen injekci, bolesti jsou malé, ale je pravda, že hodně jezdím na kole. V zimě doma na rotopedu, to je nejlepší pohyb. Chůze mě spíš unavuje, rozbolí i záda.

II. stupeň mám pořád, zastavilo se to - zatím. Doktor v lázních letos mi řekl, že někomu inj. pomáhají, jinému ne.

Za mně to zkuste a uvidíte. Určitě to nebude horší. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]