Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barevný kamínek

Od: paprikas® odpovědí: 19 změna:

Zdravím, nedávno jsem na výletě našel pomalovaný kamínek. Podobných kamínků už jsem našel víc. Napadá mě, jestli to nemá nějaký hlubší význam, jestli to nemůže být třeba součást nějaké hry, nebo tak něčeho.

Barevný kamínek

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stone
hodnocení

10x

Říká se jim putovní kamínky. (Zpravidla) ženy kamínek pomalují (mělo by tam být napsané i PSČ města malíře), někde ho nechají, někdo ho najde (a buď si ho nechá, nebo ho zase někde nechá) a takhle kamínek putuje. Na FB funguje skupina Kamínky, kde se oznamují nálezy kamínků. Některé kamínky jsou opravdu krásné :)

hodnocení

5x

Taky se tomu koníčku již 2 roky věnuji. Maluji kamínky akrylovými barvami a pak je přelakujimin. 2x lesklým acrylovým lakem. Ikdyž je někdo naháže do potoka ,neumyjí se. Tyto kamínky dělají radost dětem i dospělým. Buď ho můžete přemístit na jiné místo a nebo když se vám moc líbí,můžete si ho i nechat,to není proti pravidlům.Kamínky také daruji někomu ,,jen,tak,,a v tom případě na rub kamínku napíšu,,Pro štěstí,, nebo ,,Pro radost,, ;) Rozhodně takové kamínky nehyzdí přírodu tolik jako ty tuny ,,bordelu,,v lesích po ,,rádoby turistech,,..pet lahve,plechovky,flašky,alobaly od svačin,igelitové sáčky...*bum*

Kdybyste mohla, pomalujete barvama i oblohu, aby to měli všichni "hezčí". Je to hnus.

hodnocení

4x
Kaminky Facebook m.facebook.com/...

Nebo taky Kamnky pro zoo. Ty se prodávají a jsou tam naprostý skvosty. Výtěžek jde na zoo kterou si ten kdo kamínek maloval vybral. Prodávají se i za tisíce.

jp
hodnocení

2x

Mně se to nelíbí. Příjde mi jako když někdo sprejuje po zdech... a někdo čmárá na kamínky.

hodnocení

2x

genehawkins® Vy máte asi šedý a nudný život.

Jako že si ho nemusím zpestřovat barvením kamínků, jo? *haha*

jp

Naopak, ti co mají čas čmárat na kamínky to asi musejí dělat z nudy.

liska5

Jeskynní lidé taky čmárali po kamenných stěnách. Od nepaměti člověk poznamenával přírodu. Z kamenů stavěl, okrašloval fasády, maloval na vše, přitesával, vyrýval nápisy. Prostě vyjádření...Myslím, že ty kamínky do toho patří. Že ještě nejsou za hranou, jako posprejované památky ...

liska5
hodnocení

0x

Taky jsem takové spatřila. Nechávám je tam. Naposledy byl opřený u vchodu do hotelu na takové římse. Ten byl povedený. Beru to jako dárek nebo vyznání tomu místu.

No nevím. Já ho viděla kousek od kontejnerů. Hezký byl, ale nechala jsem ho tam. Co taky s ním?

hodnocení

0x

Nějací vandalové hyzdí přírodu a jiní tomu tleskají. Házím je do potoka, snad se umyjí.

doplněno 14.08.22 23:58:

@liska5: Nepochopila jste to, je vidět, jak máte pokřivený obraz přírody. Ne, že ty barevné kamínky hyzdí přírodu, ale ty barevné kamínky právě JSOU zohyzděná příroda!

jp

Ano vidím to taky tak, počmárané kameny do přírody nepatří.

dylin

Sbořte města... hyzdí přírodu. Tohle je takové pokrytectví, až to mlátí bobrem o strom. *smich*

liska5

Hromádka mrňavých kamínků s milým obrázkem hyzdí přírodu. Mne trefí!

liska5

Genehawkins: Přírodu hyzdí obří skládky, povrchové doly, ostrovy plastových odpadů, rezavá vrakoviště, velkosklady a plochy solárních panelů na zemědělské půdě, otrávené řeky, betonová parkoviště, vybydlená panelová sídliště, nevkusné mrakodrapy, přesvícená města barevnými reklamami...Pár malovaných kamínků je vedle toho nic! :

tomaso
Nelíbí se ti hyzdeni přírody, proto ty kamínky hazis do potoka s myslenkou,aby se ta chemická barva smyla ve vodě a nicila prirodu...hloupejsi myšlenku jsem už dlouho nečetl, gratuluji.

mnd®
hodnocení

0x

Někdo z nudy maluje na kamínky a pak je rozhazuje po okolí a druhej zas sedí u PC nebo lepí letadýlka.Já z nudy stíhám PC,telku,pití piva a válení se v lehátku pod slunečníkem.Co taky jiného v tomto počasí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]