Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada na dopravu od soudu

Od: patanc* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zítra mám soud 500km od domova, chci se zeptat jak je to s vyplacením nákladů na dopravu k soudu a zpátky. Zajímá mě způsob (km, proplacení lístků, jízdenky), Vyplácí se na místě? jak je to s doprovodem?

děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Svědkovi u soudu proplácí cestu tam i zpět. Je nutné o proplacení žádat soudce. Jízdné se proplácí v plné výši po předložení jízdenky. Soudce vystaví potvrzení a na pokladně vám to proplatí. Jízdu autem proplácí jen za určitých okolností. Pokud pojedete autem, tak si zjistěte předem cenu jízdenky (např. vlakem) a to vám proplatí.

repkin*

Na předvolání máte poučení, to si přečtěte, máte to tam. Nárok na náhradu ušlých výdajů nemá ten, kdo se dostaví ve vlastním zájmu (podezřelý). Doprovod pouze v případě, pokud jste osoba, jejíž zdravotní nebo psychický stav takový doprovod potřebuje (např. slepec, vozíčkář apod.) Volat na soud a tam Vám vše řeknou.

buss
hodnocení

0x

Ano, proplácí se, říká to i trestní řád - svědečné.

hodnocení

0x

Pokud si chcete vzít auto tak se musíte předem domluvit se soudcem, protože se jinak preferuje veřejná doprava. Na místě si to po výslechu domluvíte, mě se soudkyně přímo ptala a jelikož jsem byl poslední tak mi to pak bylo na soudu vyplaceno, ostatním zasíláno na účet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]